Formula 1: Echipa Williams Racing și-a prezentat noul monopost FW44

Autor: Mihai Morcovescu 16 feb. 2022 Știri auto

Team-ul britanic de Formula 1 Williams Racing a dezvăuit noul monopost FW44 cu care va concura în sezonul 2022. De fapt, este vorba de un set de imagini realizate digital, care ne arată un showcar cu noua grafică pregătită pentru acest an.

Nicolas Latifi și Alexander Albon vor fi piloții Williams în 2022

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Abordarea celor de la Williams Racing este aceeași cu cea a echipei Oracle Red Bull Racing. Britanicii păstrează încă secrete noile specificații tehnice ale monopostului cu care Nicholas Latifi și Alexander Albon vor alerga în 2022. În schimb, în momentul debutului întrecerii, noua grafică va fi în mare aceeași. Adică una cu un colorit predominant albastru, cu accente vopsite în roșu.

Echipa fondată de regretatul Sir Frank Williams a izbutit în 2021 un neașteptat loc 8 în ierarhia finală a constructorilor. Anul acesta, însă, va încerca să obțină mai mult. Cei care vor încerca asta vor fi canadianul Nicholas Latifi și britanicul cu origini thailandeze Alexander Albon.

Primul dintre ei se află în fața celui de-al treilea sezon la Williams. În schimb, Albon revine după un an în care a fost pilot de rezervă Red Bull. El îi va lua locul lui George Russell, plecat la Mercedes-Benz AMG, echipa campioană a ultimelor opt sezoane. Ulterior prezentării, ambii piloți Williams au parcurs, pe rând, câteva tururi de circuit la Silverstone pentru a lua un prim contact cu noul FW44.

Înainte de Williams, și-au prezentat monoposturile echipele Haas, Red Bull Racing, Aston Martin, McLaren și Scuderia Alpha Tauri. Echipa deținută acum de grupul privat de investiții Dorilton Capitol va lua parte la testele din pre-sezon de la Barcelona (23-25 februarie).

Sezonul 2022 de Formula 1 va debuta în week-end-ul 18-20 martie, pe circuitul Sakhir din Bahrain.

Sursa: Formula 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Williams


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide