Formula 1: Scuderia Alpha Tauri a dezvăluit monopostul pentru sezonul 2022

Autor: Mihai Draghici 15 feb. 2022 Știri auto

Cu o săptămână înaintea primelor teste din pre-sezon, Scuderia Alpha Tauri și-a prezentat monopostul AT03 pentru noul sezon de Formula 1. Piloții team-ului italian vor fi și în 2022 francezul Pierre Gasly și japonezul Iuki Tsunoda.

Este cea de-a cincea echipă care își dezvăluie materialul de concurs de specificație 2022. Zilele trecute au făcut același lucru, în ordine, Haas, Red Bull Racing, Aston Martin și McLaren.

Motoare Honda și în 2022 pentru Alpha Tauri

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Echipa italiană a reușit în stagiunea precedentă cel mai mare număr de puncte de când aleargă în F1. Cu cele 142 de puncte obținute, Alpha Tauri s-a clasat pe locul 6 în ierarhia finală a constructorilor.

Dintre cei doi piloți, Pierre Gasly a fost cel care a obținut cea mai bună performanță în 2021. Francezul a prins podiumul la cursa de la Baku (Azerbaidjan), iar la finalul sezonului s-a situat pe poziția a noua, cu 110 puncte. francezul țintește o clasare mai bună la finele lui 2022.

La primul său sezon în Formula 1, Tsunoda a fost al 14-lea la final, cu 32 de puncte. Anul acesta speră să progreseze și să obțină mai multe puncte decât în 2021.

Grafica pe care o va afișa noul monopost AT03 reprezintă o evoluție comparativ cu cea de anul trecut. Culorile au rămas albul și albastrul. AlphaTauri va continua să folosească motoare Honda până la introducerea noii generații de agregate, în 2025.

„Schimbările aduse monopostului în acest an sunt majore. Nu vom ști adevăratul potențial al noului AT03 până la testele din pre-sezon de la Barcelona. Monopostul arată grozav și sunt nerăbdător să începem acest nou sezon”, a declarat Pierre Gasly în cadrul evenimentului digital de prezentare.

Primele teste din pre-sezon vor avea loc în perioada 23-25 februarie pe circuitul de la Barcelona. Noul sezon de Formula 1 va debuta în Bahrain, în week-end-ul 18-20 martie.

Sursa: Formula 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alpha Tauri



Comentarii
Inchide