Formula 1: Max Verstappen se impune la Monza după un final neașteptat

Autor: Adrian Somai 12 sept. 2022 Știri auto

Max Verstappen a câștigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, a 16-a etapă a Campionatului Mondial. Locul secund a fost ocupat de pilotul Ferrari Charles Leclerc, care a pornit la Monza din pole-position, în timp ce pe locul trei s-a clasat George Russell, pilotul celor de la Mercedes.

Penalizat fiind din cauza unei schimbări neregulamentare la motor, Verstappen a plecat în cursă abia de pe poziția a 7-a a grilei de start. Olandezul nu a fost împiedicat însă de această penalizare, demonstrând încă o dată tuturor că a devenit un adevărat specialist în reveniri spectaculoase. În urmă cu numai doua săptămâni, Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Belgiei după ce a pornit de pe poziția a 14-a.

Campion mondial în exercițiu, Verstappen a pornit la Monza fără emoții, reușind să recupereze poziție după poziție până ce a trecut în frunte. Cu cinci tururi de circuit rămase din cursă, avansul olandezului ajunsese la 18 secunde. Nimeni nu credea că se mai poate întâmpla ceva, însă accidentul lui Ricciardo a făcut că safety-car-ul să intre pe circuit.

Avansul lui Verstappen a fost anulat practic, iar Leclerc ar fi putut să dea atacul final pe ultimul tur al cursei. Cursa s-a încheiat însă controlat, organizatorilor luându-le prea mult timp pentru a scoate monopostul McLaren de pe circuit.

Avansul lui Verstappen continuă să crească

Impunându-se la Monza, Max Verstappen obține cea de-a 11-a victorie în acest sezon. Pilotul celor de la Red Bull Racing conduce astfel în clasamentul piloților cu 335 de puncte, locul secund fiind ocupat de Charles Leclerc cu 219 puncte. Podiumul este completat de Sergio Perez, tot de la Red Bull Racing, cu 210 puncte.

În clasamentul constructorilor, Red Bull Racing conduce cu 545 de puncte, locul secund fiind ocupat de Ferrari cu 406 puncte. Ultima treaptă a podiumului este ocupată de cei de la Mercedes, cu 371 de puncte. La distanță mare, Top 5 este completat de Alpine (125 de puncte) și McLaren (107 puncte).

Clasament

1. Max Verstappen (Red Bull Racing) – 335 puncte

2. Carles Leclerc (Ferrari) – 219 puncte

3. Sergio Perez (Red Bull Racing) – 210 puncte

4. George Russell (Mercedes) – 203 puncte

5. Carlos Sainz (Ferrari) – 187 puncte

6. Lewis Hamilton (Mercedes) – 168 puncte

7. Lando Norris (McLaren) – 88 de puncte

8. Esteban Ocon (Alpine) – 66 de puncte

9. Fernando Alonso (Alpine) – 59 de puncte

10. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) – 46 de puncte

11. Kevin Magnussen (Haas) – 22 de puncte

12. Pierre Gasly (Alphatauri) – 22 de puncte

13. Sebastian Vettel (Aston Martin) – 20 de puncte

14. Daniel Ricciardo (McLaren) – 19 puncte

15. Mick Schumacher (Haas) – 12 puncte

16. Yuki Tsunoda (AlphaTauri) – 11 puncte

17. Zhou Guanyiu (Alfa Romeo) – 6 puncte

18. Lance Stroll (Aston Martin) – 5 puncte

19. Alexander Albon (Williams) – 4 puncte

20. Nyck De Vries (Williams) – 2 puncte

Sursa: Formula 1 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide