Formula 1: McLaren și-a prezentat noul monopost MCL36

Autor: Mihai Morcovescu 14 feb. 2022 Știri auto

McLaren este cea de-a patra echipă de Formula 1, după Haas, Red Bull Racing și Aston Martin, care și-a prezentat monopostul pentru 2022. Denumit MCL36, noul monopost va fi pilotat în acest sezon de aceeași piloți din 2021, Lando Norris și Daniel Ricciardo.

McLaren va utiliza în 2022 tot motoare Mercedes-Benz

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Obiectivul declarat al oficialilor team-ului britanic este acela de a se clasa între primii trei constructori la finele sezonului 2022. McLaren a ratat de puțin podiumul anul trecut în favoarea celor de la Ferrari.

Nu este deloc un țel de neatins având în vedere evoluțiile pe care cei doi piloți le-au avut în 2021. Cea mai bună performanță a fost „dubla” obținută la Monza, cu Ricciardo izbutind prima victorie din ultimii 9 ani pentru McLaren.

Spre deosebire de MCL35, monopostul MCL36 a fost dezvoltat în conformitate cu noile reguli impuse de FIA. Din punct de vedere vizual, noul monopost afișează tema de culori care combină portocaliul Papaya și o nuanță mai deschisă de albastru.

În plus, anul acesta va fi și mai mult negru. Ca și în sezonul precedent, McLaren va utiliza tot motoare Mercedes-Benz.

McLaren a încheiat ultima stagiune pe locul al patrulea în clasamentul constructorilor, cu 275 de puncte. În fața britanicilor s-au situat Mercedes-Benz AMG (613,5 puncte), Red Bull Racing (585,5 puncte) și Ferrari (323,5 puncte).

Sezonul 2022 al Campionatului Mondial de Formula 1 va debuta în week-end-ul 18-20 martie, de circuitul Sakhir din Bahrain.

Sursa: Formula 1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: McLaren


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide