Formula 1 – Cum au ajuns piloții de la Ferrari să se saboteze unul pe celălalt?

Autor: Elena Luchian 13 iul. 2020 Știri auto

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Stiriei, cea de-a doua etapă a sezonului de Formula 1. Pe Red Bull Ring însă, piloții Ferrari s-au sabotat unul pe celălalt.

GALERIE FOTO

Lewis Hamilton a plecat din pole position în cea de-a doua cursă care a avut loc în Austria și a trecut primul linia de sosire. A fost urmat de colegul său, Valtteri Bottas, câștigătorul primei curse a sezonului.

A fost o duminică grea pentru piloții de la Ferrari. Charles Leclerc și Sebastian Vettel s-au ciocnit încă din primul tur. Leclerc a încercat să-și facă loc pe interiorul unui viraj. Pe filmarea surprinsă de camera aflată pe monopostul lui Kimi Raikkonen, care rula în spatele lor, se vede cum mașina pilotată de Leclerc a ajuns peste cea a lui Vettel. Neamțul s-a retras imediat, cu eleronul smuls. Leclerc, cu avarii majore la podeaua monopostului, a fost și el nevoit să meargă la boxe.

Monegascul a postat un mesaj prin care le cere iertare fanilor Scuderiei: “Sunt dezamăgit de mine însumi. Îmi pare rău, dar știu că acest lucru nu este suficient. Seb nu are nicio vină. Am dezamăgit echipa, după ce toată lumea a muncit întreaga săptămână pentru a implementa elementele noi. Am fost prea dornic să câștig poziții în primul tur. Voi învăța din acest lucru”, a scris Leclerc pe contul său de Twitter.

Sebastian Vettel și Charles Leclerc nu s-au contrat, cel puțin nu în public. Vettel a spus doar că a fost surprins să-și vadă colegul apărând pe interiorul virajului.

Pilotul german cu patru titluri în Formula 1 nu mai are nimic de pierdut. Și-a anunțat deja divorțul de Ferrari la sfârșitul acestui sezon. Leclerc însă, va mai rămâne cu Scuderia după ce a semnat prelungirea contractului până în 2024.

Ce s-a întâmplat în Austria după abandonul celor doi piloți Ferrari?

Plecat din pole position, Lewis Hamilton și-a consolidat poziția în fruntea plutonului, cu Max Verstappen de la Red Bull încercând să țină ritmul.

Le-a ieșit totul celor de la Mercedes-AMG Petronas în Austria. Colegul său, Valtteri Bottas, a trecut de olandez pe final și a urcat pe poziția a doua a podiumului. Finlandezul își păstrează poziția de lider în clasamentul general, dar Hamilton este la doar 8 puncte în spatele său.

S-a înregistrat și o premieră la finalul cursei de la Spielberg. Pentru a reduce la minimum contactul dintre persoane și pentru a evita răspândirea coronavirusului, cei trei piloți au fost premiați de roboți.

 

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide