Formula 1: Verstappen câștigă la Miami după un nou duel spectaculos cu Leclerc

Autor: Mihai Morcovescu 09 mai 2022 Știri auto

Olandezul Max Verstappen a câştigat primul Marele Premiu de Formula 1 de la Miami din istorie după un nou duel epic cu Charles Leclerc. Pilotul echipei Red Bull Racing s-a impus în cursa disputată duminică pe Miami International Autodrome după ce l-a devansat pe rivalul de la Ferrari cu doar 3,786 secunde. Podiumul a fost completat de celălalt pilot al Scuderiei, spaniolul Carlos Sainz.

A fost cea de-a doua victorie consecutivă a campionului mondial în exercițiu, după cea de acum două săptămâni de la Imola, și a treia din 2022. Batavul a bifat în acest astfel cel de-al 23-lea succes din carieră.

Verstappen s-a apropit de Leclerc la 19 puncte la „general”

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Plecat al treilea de pe grila de start, Verstappen a reușit să câștige o poziție în chiar primul viraj după ce l-a depășit pe Sainz. Olandezul a reușit apoi să recupereze terenul și față de „poleman”-ul Leclerc, iar în turul al nouălea l-a depășit și pe monegasc. Astfel, Max a preluat conducerea cursei pe care nu a mai cedat-o până la final.

Victoria lui Verstappen a fost pusă oarecum sub semnul întrebării după turul 41. Cursa a fost neutralizată după un acroșaj între Pierre Gasly (Alpha Tauri) și Lando Norris (McLaren), care s-a soldat cu abandonul celor doi și cu apariția Safety Car-ului oe circuit.

Deși la un moment dat Leclerc părea că are resursele necesare pentru a-l depăși pe Verstappen, acesta a reușit să-și apere poziția și să câștige cursa. În plus, așa cu,m s-a întâmplat și la Imola, olandezul a stabilit și cel mai rapid tur de circuit. Cei doi au fost urmați la peste opt secunde de Sainz.

Cel de-al doilea pilot Red Bull, mexicanul Sergio Perez, a avut ceva probleme cu monopostul pe final de cursă și a încheiat al patrulea. Al cincilea a fost George Russell (Mercedes-AMG), care a recuperat șapte poziții față de grila de start. Colegul acestuia, septuplul campion mondial Lewis Hamilton, a terminat pe locul 6.

La Miami au fost consemnat cinci abandonuri: Kevin Magnussen (Haas), Sebastian Vettel (Aston Martin), Pierre Gasly (Alpha Tauri), Lando Norris (McLaren) și Zhou Guanyu (Alfa Romeo).

Următoarea etapă, cea cu numărul 6 din calendarul 202, va avea loc la Barcelona, în weekend-ul 20-22 mai.

Clasament piloți

1. CHARLES LECLERC (Ferrari) – 104 puncte
2. Max Verstappen (Red Bull) – 85
3. Sergio Perez (Red Bull) – 66
4. George Russell (Mercedes) – 59
5. Carlos Sainz (Ferrari) – 53
6. Lewis Hamilton (Mercedes) – 36
7. Lando Norris (McLaren) – 35
8. Valtteri Bottas (Alfa Romeo) – 30
9. Esteban Ocon (Alpine) – 24
10. Kevin Magnussen (Haas) – 15
11. Daniel Ricciardo (McLaren) – 11
12. Yuki Tsunoda (Alpha Tauri)– 10
13. Pierre Gasly (Alpha Tauri) – 6
14. Sebastien Vettel (Aston Martin) – 4
15. Fernando Alonso (Alpine) – 4
16. Alexander Albon (Williams) – 2
17. Guanyu Zhou (Alfa Romeo) – 1
18. Lance Stroll (Aston Martin) – 1

Clasament constructori

1. FERRARI – 157 puncte
2. Red Bull – 151
3. Mercedes – 95
4. McLaren – 46
5. Alfa Romeo – 31
6. Alpine – 28
7. Alpha Tauri – 16
8. Haas – 15
9. Aston Martin – 5
10. Williams – 2
Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Formula 1


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide