Prins în flagrant când a vrut să-i dea mită unui polițist care îl prinsese la volan fără permis

Autor: Promotor 30 dec. 2020 Știri auto
Prins în flagrant când a vrut să-i dea mită unui polițist care îl prinsese la volan fără permis

Un bărbat din județul Brașov a fost prins în flagrant în momentul în care a încercat să-i dea mită unui polițist. Omul legii îl prinsese la volan fără permis de conducere.

Mita oferită ar fi trebuit să-l scape pe bărbatul din Hoghiz, județul Brașov, de întocmirea unui dosar penal. 1.000 de lei i-a oferit acesta polițistului.

Polițistul, angajat la Secția de Poliție din Hoghiz, a sesizat Direcția Generală Anticorupție. Ofițerii DGA au organizat flagrantul și l-au prins pe cel care condusese fără să aibă dreptul să facă acest lucru, exact în momentul în care oferea suma de bani.

Bărbatul a fost reținut pentru dare e mită și pentru conducerea unui autovehicul fără a deține un permis de conducere. Tribunalul Brașov a dispus arestarea sa pentru o perioadă de 30 de zile.

Nu este primul caz de dare de mită depistat în județul Brașov

Nu este primul caz de acest gen cu polițiștii Secției din Hoghiz în prim plan. Aceștia au mai sesizat Direacția Generală Anticorupție cu privire la faptul că ruda unei persoane prinse anterior băută la volan, a oferit mită.

Aceasta a încercat să-și scape astfel ruda de întocmirea unui dosar penal. Și acea persoană îi oferise polițistului suma de 1.000 de lei.  Ofițerii DGA au organizat și acel flagrant.

Ulterior, Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a încheiat cu persoana în cauză un acord de recunoaștere a vinovăției. Inculpatul a primit o pedeapsă cu închisoarea de un an și opt luni, cu suspendarea executării pedepsei, sub supraveghere, pe un termen de încercare de 3 ani.

Un alt caz de acest gen s-a înregistrat în urmă cu două săptămâni în Orșova. Polițiștii au tras pe dreapta o mașină înmatriculată în Marea Britanie pentru o depășire neregulamentară. În timp ce oamenii legii efectuau verificările, soția șoferului a încercat să le ofere suma de 200 de euro pentru ca soțul ei să scape de sancțiune.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide