Fostul șef de la Permise și Înmatriculări Teleorman, urmărit penal de DNA

Autor: Mihai Morcovescu 21 nov. 2021 Știri auto
Fostul șef de la Permise și Înmatriculări Teleorman, urmărit penal de DNA

Fostul șef al Serviciului Public de Permise de Conducere și Înmatriculare Teleorman (SPCRPCIV), Stelian Lupu, este cercetat penal de DNA pentru luare de mită. Alături de acesta sunt cercetați și alți doi directori de departamente după ce ar fi primit bani de la mai multe persoane pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu.

Procurorii DNA au decis punerea sub control judiciar a lui Stelian Lupu pentru 60 de zile, începând cu data de 18 noiembrie. El este suspectat de comiterea a șapte infracțiuni de luare de mită.

Alți doi ofițeri sunt vizați în același dosar

DNA a anunțat că celelalte două persoane vizate în același dosar sunt alți doi ofițeri de poliție de la SPCRPCIV Teleorman. Este vorba despre Cristian Velcea, fost șef al Compartimentului Permise de Conducere și Examinări, care este cercetat în stare de arest la domiciliu pentru luare de mită. După cum informează News.ro, care citează surse DNA, cealaltă persoană este Daniel Cristian, fost director al Compartimentului Înmatriculări Vehicule, care este cercetat sub control judiciar pentru comiterea a cinci infracțiuni de luare de mită.

Potrivit procurorilor DNA, cei trei inculpați ar fi primit, în perioada 2020-august 2021, direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane, diferite sume de bani şi bunuri care nu li se cuveneau, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu.

Printre acestea se numără promovarea unor candidaţi la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea permisului auto și înmatricularea cu prioritate a unor autoturisme.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide