O mașină de colecție a trecut pe la RAR. În ciuda așteptărilor, mașina se conduce ușor, iar weekendul trecut a parcurs 500 km

Autor: Mihai Morcovescu 09 iun. 2022 Știri auto

În ultima vreme, tot mai multe mașini istorice ajung la Registrul Auto Român (RAR), arată foarte bine și sunt în stare bună de funcționare. Un astfel de automobil de colecție a fost adus zilele trecute la Registrul Auto Român din Vaslui. Este vorba despre un model Beauford Series 3 Sports din 1982.

Tot mai multe mașini de colecție trec pe la RAR

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Deși arată ca o mașină de epocă, modelul Beauford Series 3 Sports a fost fabricat în urmă cu patru decenii în Marea Britanie. În față are o capotă lungă, cu două secțiuni detașabile, în stilul mașinilor din anii 1930.

Există două motorizări, Rover V8 și M119 Mercedes-Benz, care oferă peste 300 CP. Mașina vine în două versiuni de caroserie, cu două și cu patru uși, aceasta fiind realizată în mare parte din fibră de sticlă. Datorită aspectului clasic, modelele Beauford au devenit foarte populare ca mijloc de transport la nunți.

Modelul de față a fost adus la reprezentanța RAR din Timișoara pentru inspecția tehnică și pentru omologare. Construită pe platforma automobilelor Ford, acest Beauford Series 3 Sports este echipat cu un motor pe benzină cu patru cilindri în linie de 2,0 litri și a aparținut unui colecționar din Marea Britanie. Actualul proprietar din România spune că, în ciuda așteptărilor, mașina se conduce ușor, iar week-end-ul trecut a parcurs cu ea 500 de kilometri.

Fiind vorba despre un autovehicul cu volanul pe dreapta, unul dintre internauți a comentat la postarea de pe Facebook. „Parcă nu se mai înmatriculau vehicule cu volanul pe dreapta”, a comentat acesta. „Bună ziua! Autoturismul este înmatriculat în România de peste cinci ani”, a venit imediat răspunsul celor de la RAR. Respectivul internaut nu s-a lăsat și a mai postat un comentariu haios: „Asta explică tot, mulțumesc pentru răspuns! 😁”.

Sursa: RAR/Facebook

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: RAR


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide