Ce se întâmplă dacă pui o frână bruscă în timp ce mergi cu trotineta electrică. ”Test” în traficul din București – VIDEO

Autor: Marius Vișan 16 apr. 2021 Știri auto
Ce se întâmplă dacă pui o frână bruscă în timp ce mergi cu trotineta electrică. ”Test” în traficul din București – VIDEO

Trotinetele electrice s-au înmulţit în marile oraşe, mai ales după ce serviciile de închiriere ca Lime sau eWolf au devenit populare.

Un incident mai puțin obișnuit a avut loc în Capitală. Imaginile au fost surprinse de către camera de bord a unei mașini din trafic, iar protagoniștii sunt un biciclist și un tânăr pe trotinetă. În clipul video putem vedea cum victima se lovește cu fața de asfalt, chiar în fața unui autoturism din trafic.

Accidentul a avut loc într-o intersecție din București, puțin înainte de ora 17:00. În imagini se vede cum un biciclist vine din dreapta, iar din spatele mașinii din care se filmează apare cu viteză un tânăr pe trotinetă electrică, informează Adevărul.ro.

Un tânăr a fost filmat în timp ce ”zboară” de pe trotinetă și se lovește cu fața de asfalt

Ca să evite impactul, tânărul de pe trotinetă frânează brusc și ”zboară” de pe vehicul, cade și se lovește cu fața de asfalt, chiar în dreptul mașinii. Semaforul se făcuse verde și din fericire șoferul a fost atent și nu s-a pus rapid în mișcare, astfel că a putut să oprească autoturismul.

Biciclistul sare din șa și încearcă să-l ajute pe cel de pe trotinetă, care din imagini se vede cum se resimte serios în urma impactului cu asfaltul.

Imaginile au scos la iveală dintre cei doi în ceea ce privește echipamentul. În timp ce biciclistul avea cască de protecție, tânărul de pe trotinetă nu avea niciun fel de protecție.

VIDEO

În prezent, legislația menționează: ”Casca de protecție este obligatorie pentru conducătorii de biciclete și trotinete electrice a căror vârstă este sub 16 ani, atunci când se deplasează pe partea carosabilă.”

Pentru a putea fi observați de ceilalți participanți la trafic, conducătorii de biciclete și trotinete electrice trebuie să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Comandatu Nicolae / Facebook


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide