Frânare de urgență la 207 km/h pe Autobahn. Șoferul unui Golf a făcut o manevră în timp vorbea la telefon – VIDEO

Autor: Adrian Somai 16 aug. 2022 Știri auto

Tehnologia avansată a sistemelor de siguranță cu care sunt dotate automobilele de generație nouă se dovedește în foarte multe cazuri extrem de utilă, însă uneori doar viteza noastră de reacție la volan ne poate salva de la o tragedie!

Este valabil și în cazul lui Morty Smith, care în urmă cu o lună filma un videoclip la volanul unui Honda Civic 2017 pentru canalul său de YouTube pe autostrada germană. Aflându-se la un moment dat pe o porțiune de drum cu două benzi, Smith gonea cu o viteză de 213 km/h până când s-a apropiat de mai multe vehicule care rulau cu o viteză mai mică pe banda din dreapta.

Numai viteza de reacție a șoferului unui Honda Civic a făcut ca un accident grav pe autostradă să fie evitat

Mai întăi, Smith a depășit fară probleme o furgonetă, însă lucrurile au început să se complice atunci când un Volkswagen Golf de culoare neagră de pe banda din dreapta începe să semnalizeze, trecând rapid pe banda rapidă pe care se afla Civic-ul lui Smith.

Youtuber-ul a reacționat extrem de rapid, reușind să apese pe frână la viteza de 207 km/h pentru a evita coliziunea. Din fericire pentru șoferul ce conducea acel VW Golf, Morty Smith este un șofer cu experiență la volan, reușind să reacționeze într-o fracțiune de secundă pentru a evita astfel un eveniment nefericit.

Pe filmarea postată pe YouTube se poate vedea cum sistemul cu tehnologie avansată pentru evitarea coliziunilor cu care este echipat modelul Honda Civic a fost activat în acele momente, însă Morty Smith susține într-un comentariu că accidentul a fost evitat exclusiv datorită vitezei sale de reacții, sistemul nereușind de fapt să reacționeze la fel de rapid precum a făcut-o el.

Șoferul vinovat vorbea la telefon

Potrivit spuselor creatorului de conținut de pe Youtube, șoferul Volkswagen-ului vorbea la telefon în timp ce a schimbat benzile de rulare, motiv pentru care nu și-a dat seama că este aproape de a provoca un accident. Golf-ul avea o viteză de aproximativ 110 km/h în acel moment, numai viteza de reacție a lui Smith făcând ca un accident să fie evitat în ultimul moment.

Telefonul mobil este responsabil pentru o bună parte dintre accidentele rutiere grave din întreaga lume, statisticile în acest sens fiind extrem de îngrijorătoare și pe șoselele din țara noastră. România este pe locul 2 la nivel european în ceea ce privește numărul de accidente rutiere mortale, cu o rată de 91 de morți pentru fiecare milion de locuitori, multe dintre aceste accidente grave fiind cauzate de șoferii care foloseau dispozitive mobile în timp ce conduceau.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube - Morty Smith


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide