Volvo va lansa cinci noi modele complet electrice până în anul 2030

Autor: Mihai Morcovescu 02 mart. 2022 Știri auto

Producătorul suedez de automobile Volvo a anunțat că până în 2030 dorește să comercializeze doar modele complet electrice. Concret, scandinavii vor lansa în următorii opt ani cinci vehicule cu emisii zero. Cu toate acestea, marca din Goteborg intenționează să lanseze și două modele noi plug-in hybrid.

Volvo nu va renunța la modelele hibrid

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Primul dintre acestea va fi un SUV de mari dimensiuni cu șapte locuri bazat pe conceptul Recharge. Acesta se va numi cel mai probabil Embla și va înlocui actualul XC90.

Va urma un crossover electric complet nou, dezvoltat sub numele de cod V546. Viitorul model va fi poziționat între XC60 și XC90 și va înlocui în gamă break-urile V60 și V90. Se pare că acesta ar urma să fie produs în 100 000 de exemplare în întreaga lume și ar trebui să fie lansat în 2025.

În același timp, Volvo pregătește și un model entry-level, care ar putea fi denumit XC20. De altfel, șeful companiei, Hakan Samuelsson, a vorbit în mai multe rânduri despre acesta. În momentul de față se știe doar că va fi bazat pe platforma SEA a grupului Geely, cel care deține brandul Volvo.

Volvo va păstra, însă, în ofertă și modelele hibrid. În acest sens, suedezii anunță două noi modele plug-in hybrid, care se pare că vor fi variante reproiectate ale hibrizilor plug-in S90 și XC90.

Acestea ar urma să primească un sistem de propulsie care va avea la bază un motor pe benzină de 2,0 litri. În schimb, bateria va fi mai mare și, evident, va oferi și o autonomie electrică mai mare.

Sursa: NewMobility.News

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volvo


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide