Franța pregătește un plan care să ajute la cumpărarea mașinilor electrice

Autor: Ionuț Vîlciu 30 aug. 2022 Știri auto

Franța ar putea introduce o subvenție pentru achiziționarea mașinilor electrice. Guvernul francez vizează oamenii cu venituri reduse.

Guvernul francez pregătește un plan de subvenționare a leasing-ului de vehicule electrice. Scopul este acela de a le face mai accesibile pentru cumpărătorii cu venituri mici. Potrivit lui Gabriel Attal, ministrul de finanțe al Franței, planul este de a pune la dispoziție vehicule complet electrice pentru 100 de euro pe lună. Acest lucru ar face ca achiziționarea în rate a mașinilor electrice să coste mai puțin decât cheltuiesc majoritatea șoferilor pe benzină într-o lună.

Planul a fost anunțat duminică, 28 august. Conform Bloomberg, vine în urma promisiunilor făcute de președintele Franței, Emmanuel Macron. Acesta vrea să ofere un program de leasing subvenționat de stat pentru gospodăriile cu venituri mici. Acest lucru a fost făcut pentru a contracara criticile potrivit cărora, chiar și cu subvențiile actuale, vehiculele electrice nu sunt încă la îndemâna multor consumatori.

„Știm că pentru mulți francezi rămân foarte scumpe”, a spus Attal duminică. Astfel, această măsură ar putea ajuta cetățenii francezi să își achiziționeze mașini prietenoase cu mediul.

Cum plănuiește Franța să facă acest lucru?

Guvernul francez oferă subvenții de până la 6.000 de euro pentru achiziționarea de vehicule electrice care costă mai puțin de 47.000 de euro. Pe lângă asta, există un ajutor suplimentar în cadrul unui program de tip „Rabla”, pentru vehiculele vechi cu motor cu combustie. Vehiculele electrice au reprezentat 12% din vânzările de mașini noi în Franța în primele șapte luni ale anului 2022.

Acest plan de leasing de vehicule electrice ar putea fi de folos producătorilor europeni de automobile care produc vehicule electrice. La începutul acestui an, Parlamentul Uniunii Europene a decis să stabilească o reducere de 100% a emisiilor de CO2. Planul vizează toate vehiculele noi, începând cu 2035. Acest lucru a înseamnă interzicerea comercializării motoarelor cu ardere internă. În schimb, sunt favorizate vehiculele electrice și cele pe bază de hidrogen.

Sursa: Bloomberg via Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide