Funcția Google Maps care afișează rutele eco va fi accesibilă și în România

Autor: Adrian Somai 09 sept. 2022 Știri auto

Google a anunțat recent extinderea noii sale funcții în aplicația Maps de afișare a rutelor mai economice pentru șoferii din mai multe țări europene, printre acestea numarandu-se și România. Potrivit informațiilor, noua funcție ar urma să fie implementată chiar în această săptămână.

Toamna anului trecut ne aducea o veste importantă din partea celor de la Google, aplicația Maps primind în luna octombrie 2021 o funcție prin care oferea utilizatorilor opțiunea alegerii celui mai economic traseu. Gigantul american susținea la acea vreme că o asemenea funcție își dovedește utilitatea atât în ceea ce privește protejarea mediului înconjurător, cât și în ceea ce privește nevoia de economisire de energie.

Până acum, funcția prezentată de cei de la Google în urmă cu un an era disponibilă doar în Statele Unite ale Americii, Canada și Germania. Potrivit anunțului recent al Google, facilitatea este extinsă acum în aproape 40 de țări de pe Bătrânul Continent, una dintre acestea fiind chiar România.

Cum funcționează, de fapt, această funcție

Pentru început, utilizatorii trebuie să specifice tipul de motor al mașinii pe care o conduc. Acest pas este cel mai important deoarece calculele și configurările pentru rute vor fi făcute de aplicație în funcție de ceea ce este mai bine pentru fiecare tip de motor în parte.

Configurarea rutelor este realizata de Google Maps combinând informații furnizate de Agenția Europeană de Mediu și Laboratorul Național de Energie Regenerabilă al Departamentului de Energie din Statele Unite ale Americii. De asemenea, Google se va folosi și de informațiile pe care aplicația le-a colectat de-a lungul timpului și de algoritmii de învățare mecanică ai companiei.

Este important de menționat că noua funcție nu va funcționa în totalitate încă de la început, implementarea ei în aplicație urmând să se facă treptat începând de la sfârșitul acestei săptămâni.

Sursa: The Verge 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Google


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide