Google actualizează din nou Android Auto. Care sunt cele mai importante îmbunătățiri

Autor: Adrian Somai 26 aug. 2022 Știri auto

Google anunță o nouă actualizare pentru Android Auto cu îmbunătățiri în ceea ce privește camera, confidențialitatea, senzorii și telemetria.

La doar câteva luni după ce Google a anunțat mai multe funcții noi și o interfață cu aspect schimbat pentru Android Auto, gigantul american aduce în discuție o nouă actualizare, numită Android Auto 13. Cele mai multe dintre schimbările aduse de acest nou update sunt de ordin tehnic, ceea ce înseamnă că nu vor fi la fel de impresionante precum precedentele pentru utilizatorii de rând. Noul Android Auto 13 vine însă la pachet cu câteva îmbunătățiri importante în ceea ce privește camera, confidențialitatea, senzorii și telemetria.

În primul rând, beneficiind de tehnologia ultra-wideband (UWB) și de integrarea Bluetooth, actualizările de securitate vor fi începând de acum mult mai ușor de implementat. De asemenea, dezvoltatorii aplicațiilor terțe vor avea posibilitatea să specifice jurisdicțiile în care programele lor sunt sau nu legale. Noua actualizare aduce cu sine și un API pentru a include VendorElements, ceea ce va permite o proiectare mult mai bună a Android Auto de la telefon la unitatea principală a unui automobil.

Care sunt noutățile aduse de Android Auto 13

Mai departe, în ceea ce privește îmbunătățirile aduse la capitolul confidențialitate, utilizatorii vor putea primi începând de acum un memento în legătură cu permisiunile pe care le-au dat în timp ce conduceau. Spre exemplu, dacă o aplicație ți-a cerut permisiunea de a avea acces la microfon și tu i-ai dat această permisiune în timp ce conduceai, telefonul iți va trimite în cele din urmă o notificare prin care iți va reaminti acest lucru. Astfel, nu va mai trebui să iți bati capul cu aceste probleme în timp ce conduci, urmând să iei o decizie în privința permisiunilor pe care le dai sistemului atunci când nu mai conduci.

În plus, Android Auto 13 se mai laudă cu un nou tablou de bord privind confidențialitatea. Introdus în premieră pe dispozitiivele inteligente în Android 12, acest tablou de bord va oferi utilizatorilor o cronologie a evenimentelor ce au legătură cu senzorii (locație, microfon și cameră).

Noul update nu va aduce o schimbare majoră în experiența utilizatorilor, însă cei de la Google susțin că toate aceste actualizări vor face ca sistemul să fie mai fluid.

Sursa: Carscoops 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Google


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide