Fundația Țiriac a oficiat donația în valoare de 1.000.000 de euro, dedicată victimelor seismului din Turcia

Autor: ProMotor 11 apr. 2023 Știri auto
Fundația Țiriac a oficiat donația în valoare de 1.000.000 de euro, dedicată victimelor seismului din Turcia

Luna februarie a anului curent a fost una devastatoare pentru Turcia, când seria de seisme a afectat peste 14 milioane de persoane, adică aproximativ 16% din populația țării.

Fundația Țiriac a reacționat prompt, anunțând că va aloca un sprijin financiar de un milion de euro, cu scopul de a contribui la eforturile de reconstrucție și întrajutorare a comunităților afectate de catastrofa care a ucis peste 50.000 de persoane.

Donația a fost semnată și oficiată la data de 10 aprilie 2023, în prezența domnilor Ion Țiriac și Özgür Kıvanç Altan, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Turcia în România.

Fundația Țiriac donează 1.000.000 de euro victimelor seismelor din Turcia

Știu că în fața dezastrelor dezlănțuite suntem mici și neputincioși. Banii nu pot curma suferința, însă reprezintă baza reconstrucției pentru un viitor mai sigur și cu speranță. Rămânem alături de populația turcă cu gândurile și eforturile noastre pentru că în final sprijinul necondiționat ne face să fim mai puternici și mai uniți”, a declarat Ion Țiriac în cadrul întrevederii sale cu înalt oficialul turc în România.

La rândul său, Ambasadorul Turciei a transmis mulțumiri fundației pentru ajutorul financiar: „Suntem profund recunoscători Fundației Țiriac pentru donația generoasă și întregul sprijin acordat încă din primele zile de după catastrofă. Acest gest de prietenie și solidaritate nu va fi uitat niciodată.

Fondurile donate de Fundația Țiriac vor asigura reconstrucția unei întregi comunități rurale afectate extrem de cutremurul din 6 februarie 2023.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fundația Ion Țiriac



Comentarii
Inchide