Gabriela Firea a cerut schimbarea mersului trenurilor la bariera Petricani. Ce răspuns a primit

Autor: ProMotor 03 feb. 2020 Știri auto
Gabriela Firea a cerut schimbarea mersului trenurilor la bariera Petricani. Ce răspuns a primit

Gabriela Firea a cerut schimbarea mersului trenurilor la bariera Petricani. Primarul general a declarat, luni, că a făcut solicitări către Ministerul Transporturilor pentru modificarea programului CFR, astfel încât să nu se mai lase barierele la ore de vârf la Petricani şi Andronache, dar instituţia a refuzat această solicitare.

„Lucrările la supra-lărgirea Ghencea merg în linie dreaptă, sunt realizate tot de către noi, de Trustul de Clădiri Metropolitane. Va fi un bulevard cu patru benzi, câte două pe un sens şi linia mediană de tramvai. Au fost făcute exproprieri şi devieri de utilităţi. Suntem în termen”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

În ceea ce priveşte Pasajul de la Domneşti, care se va construi în colaborare cu ministerul Transporturilor, Gabriela Firea a precizat că relaţia dintre PMB şi Ministetrul Transporturilor nu este una bună.

„În momentul în care am trimis câteva adrese la Ministerul Transporturilor pentru a încerca să convingem CFR să-şi modifice programul, astfel încât la barierele de la Petricani şi Andonache astfel încât la orele de vârf să nu mai stea participanţii la trafic câte 30 – 40 de minute, ministrul mi-a răspuns pe Legea 544, eu i-am solicitat în calitate de primar general, concluzia fiind că nu se poate modifica programul. S-a putut, în guvernarea anterioară (…) Aştept să ne întâlnim, să abordăm şi pasajul Domneşti”, a mai precizat Gabriela Firea.

La jumătatea lunii ianuarie, Gabriela Firea anunțase că va solicita CFR schimbarea mersului trenurilor, astfel încât barierele de la Petricani și Andronache să nu mai fie coborâte la orele de vârf, dimineața și seara.

„Sunt convinsă că va găsi o soluție pentru ca aceste bariere să nu mai fie coborâte la ore de vârf, adică dimineața între 6.30 – 9.30 și după-amiaza între 16.30 – 19.30. Creează un trafic intens în zona Pipera, unde sunt și foarte multe corporații cu mii de angajați. Se creează congestie în trafic în acea zonă”, declara atunci edilul, care susține că aceste bariere sunt coborâte uneori chiar și câte jumătate de oră.

Pentru cine nu știe, Gabriela Firea locuiește în Voluntari, iar drumul său către și de la serviciu trece prin una dintre cele două bariere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide