Gabriela Firea anunță când vom circula pe șoseaua Fabrica de Glucoză

Autor: ProMotor 07 iun. 2020 Știri auto

Primarul Capitalei Gabriela Firea anunță când vom putea circula pe șoseaua Fabrica de Glucoză. Conform contractului, lucrările ar fi trebuit să se încheie în luna ianuarie a acestui an.

Intră în Galeria FOTO

„Lucrările de lărgire a Șoselei Fabrica de Glucoză se încheie luna aceasta. Tronsonul cuprins între Șoseaua Petricani și Șoseaua Barbu Văcărescu este executat în proporție de 98% și urmează să fie deschis circulației în maximum două săptămâni. Sistemul de iluminat public a fost pus în funcțiune, separatoarele de sensuri au fost montate, iar semaforizarea este în teste. Săptămâna viitoare vor fi realizate marcajele”, a scris Gabriela Firea pe contul său de Facebook.

În aceeași postare, primarul Capitalei spune că al doilea tronson al lucrărilor, cuprins între Barbu Văcărescu și Calea Floreasca, este executat în proporție de 80%. În prezent se toarnă ultimele straturi de balast stabilizat, urmând să fie așternute straturile de asfalt.

Lărgirea Șoselei Fabrica de Glucoză a fost primul proiect integrat de infrastructură din București. Astfel, pe lângă lărgirea carosabilului, au fost modernizate și reconfigurate toate rețelele de utilități din zonă, inclusiv aproape 500 metri din magistrala care alimentează cartierul Aviației cu apă caldă și căldură.

„În ce priveşte pistele pentru biciclişti şi trotuarele, ele au fost proiectate şi executate conform normativului în vigoare, fiind avizate în prealabil de Brigada Rutieră. Potrivit proiectului tehnic, pistele pentru biciclişti au 1,5 metri lăţime, iar trotuarele 2 metri lăţime. Există zone unde lăţimea trotuarului este mai mică din cauza lucrărilor apărute în timpul execuţiei sau a prezenţei alveolelor pentru copaci, însă Primăria Capitalei şi constructorul caută soluţii pentru rezolvarea problemei. De asemenea, se vor monta stâlpişori pentru a împiedica parcarea maşinilor pe pista de biciclete şi trotuare”, mai menționează Gabriela Firea în postarea de pe Facebook.

Ce spune Gabriela Firea despre întârzierea lucrărilor pe Fabrica de Glucoză?

Gabriela Firea reaminteşte că proiectul presupune lărgirea la patru benzi, două pentru fiecare sens de circulaţie, a arterei de 1,8 kilometri lungime între Şoseaua Petricani – Nod A3 şi Calea Floreasca. Fiecare bandă va avea 3,5 metri lăţime, iar trotuarele vor include şi o pistă pentru biciclişti cu o lăţime de 1,5 metri pentru fiecare sens.

Predarea amplasamentului către constructor a avut loc pe 3 august 2018, însă execuţia propriu-zisă a început în 29 octombrie 2018.

„Cele 15 luni prevăzute iniţial s-au încheiat în 29 ianuarie 2020. Întârzierile au fost cauzate de imposibilitatea închiderii totale a traficului, dar şi de lucrările neprevăzute apărute, cum ar fi reproiectarea zonei Intrarea Chefalului”, a mai scris Gabriela Firea.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Straco Grup – Tracon – Primacons Group, iar costul actualizat se ridică la circa 48 milioane lei fără TVA. La asta se adaugă costul exproprierilor care se ridică la aproape 120 de milioane de lei. E de menționat că această sumă a fost redusă semnificativ, cu aproape 40 de milioane de lei, față de nivelul exproprierilor stabilite de vechea administrație în anul 2010.

Acum zece luni, Gabriela Firea se arăta optimistă că lucrările vor fi încheiate înainte de finalul anului 2019. Supralărgirea șoselei Fabrica de Glucoză este cuprinsă în bugetul Primăriei Capitalei pe 2020 cu fonduri alocate de 8,5 milioane de lei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide