GAC prezintă în China noul GS3, un SUV compact dedicat Generației Z

Autor: Adrian Somai 04 ian. 2023 Știri auto

Salonul Auto de la Guangzhou ne-a adus din partea celor de la GAC nu numai cel mai aerodinamic model electric din lume, Aion Hyper GT, ci și noua generație a SUV-ului compact GS3. Se anunță a fi un debut extrem de interesant, noul model fiind primit deja cu entuziasm în rândul fanilor mărcii asiatice.

În comparație cu predecesorul său, noul GS3 are un look mult mai modern și dimensiuni ceva mai mari, datorate noii arhitecturi modulare GPMA. Astfel, noul GS3 se poate lăuda acum cu o lungime de 4.410 mm, cu o lățime de 1.850 mm și cu o înălțime de 1.600 mm, potrivit Carscoops.

În cele din urmă, ampatamentul este de 2.650 mm, cu 90 de mm mai mare decât al precedentei generații. Iar asta se traduce, bineînțeles, printr-un spațiu interior ceva mai generos, care duce noul GS3 în același segment cu Nissan Qashqai sau Peugeot 3008.

Noul GAC GS3 are un stil modern și sportiv, adresandu-se în mod direct tinerilor care formează așa-numita Generație Z. În partea frontală putem observa, spre exemplu, o grilă frontală de dimensiuni generoase, flancată de niște blocuri optice agresive cu LED-uri. Și în partea din spate putem remarca un spoiler de dimensiuni deloc mici.

SUV-ul GS3 a fost prezentat în două versiuni

Chinezii au prezentat cu această ocazie două versiuni ale SUV-ului compact GS3, cea standard și cea R-Style. Cea din urmă vine la pachet cu un aer și mai sportiv, putând fi remarcate accentele portocalii sau extensiile aerodinamice ale barei de protecție. Această versiune este echipată, de asemenea, cu un set de jante cu dimensiuni de 19 inci. Tot în cazul versiunii R-Style mai remarcăm un difuzor inspirat parcă de la supercaruri și niște țevi de eșapament duble rotunde montate central.

La capitolul tehnic, noul GS3 este echipat cu un motor turbo pe benzină de 1.5 litri, capabil să livreze 174 de cai putere și un cuplu maxim de 270 Nm. Puterea este transmisă către roțile față exclusiv prin intermediul unei cutii de viteze automate cu dublu ambreiaj și șapte rapoarte. Viteza maximă cu care se laudă noul GS3 este de 190 km/h, în timp ce sprintul de la 0 la 100 km/h poate fi realizat în numai 7.5 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: GAC


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide