Gălățenii vor avea un nou drum care străbate județul de la nord la sud

Autor: Cristian Agatie 19 aug. 2021 Știri auto

Gălățenii vor avea un nou drum care străbate județul de la nord la sud, între Bârlad și Galați. Este vorba de un coridor de aproximativ 61 km, care merge paralel cu DN24D și DN25, între cele două localități.

Intră în Galeria FOTO

Noul coridor face legătura dintre DN24D la nord, în apropiere de Bârlad, și DN25 la sud, în apropiere de Galați. Coridorul cuprinde mai multe drumuri județene care merg aproximativ paralel cu cele două drumuri naționale. Contractul de finanţare nerambursabilă pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice a noului drum a fost deja semnat de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Est şi Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Pentru reabilitarea a 61 de kilometri de drum județean, autorităţile vor plăti peste 40 de milioane de euro.

Este vorba de un tronson care străbate judeţul Galaţi de la nord la sud și cuprinde drumurile județene DJ251B, 251A, 251H, 251 și 255 pe ruta DN24D – Bălăbăneşti – Bălăşeşti – Ciureştii Noi – Cotoroaia – Cerţeşti – Blânzi – Corod – Valea Mărului – Slobozia Conachi – Schela (ferma de la Greaca) – intersecţia cu DN25 (pod sat Traian). Acesta va fi reabilitat cu ajutorul fondurilor europene, în cadrul unei investiţii de peste 40 de milioane de euro. În prima fază sunt alocaţi banii pentru realizarea documentaţiei, iar ulterior vor veni fondurile necesare lucrărilor.

Gălățenii vor avea un nou drum, finanțat din fonduri europene

„Este vorba despre modernizarea a peste 61 de km de drum judeţean, în cadrul unei investiţii estimată la peste 40 de milioane de euro, bani europeni pentru care avem deja garanţia că îi vom obţine în cadrul noului exerciţiu financiar. Acest proiect este deja înscris pe o listă predefinită de proiecte selectate, ceea ce înseamnă că această importantă investiţie va fi cu siguranţă finanţată. Însă, până la deschiderea noilor apeluri de finanţare, trebuie să avem finalizată toată documentaţia tehnico-economică, la care se lucrează deja” , a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Lucrurile se mișcă în ritm accelerat în județiul Galați, unde autoritățile investesc în infrastructură. Pe lângă centura municipiului Galați, județul va beneficia de un drum expres care va lega orașul de Brăila, dar și de modernizarea a două drumuri județene.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide