GALERIE FOTO – Noul Kia Rio duce brandul coreean la alt nivel

Autor: Marius Vișan 24 aug. 2016 Știri auto

 


Kia Motors a lansat primul teaser oficial cu mult-aşteptatul Rio, înaintea debutului anunţat pentru sfârşitul lui septembrie, informează Motor1.com

După cum vedem în fotografiile teaser, hatch-ul cu cinci uşi de segment B este echipat cu un set de jante supradimensionate, care cu siguranţă nu vor fi la fel de mari şi pe maşina de producţie. Design-ul însă reprezintă o deviere semnificativă de la modelul actual, şi putem spune că arată mult mai bine din toate unghiurile. La noul stil al lui Rio au lucrat studiourile de design din Germania şi California, dar şi centrul de proiectare din Namyang, Coreea de Sud. 

După cum vedem, schimbări se vor face nu numai la exterior, deoarece cabina pare, de asemenea, să vină cu o îmbunătăţire de ansamblu care dă impresia că cei de la Kia au planuri de a muta modelul Rio, uşor, spre clasa de lux.

Acesta este un model de importanţă primordială, ţinând cont că Rio reprezintă modelul cel mai bine vandut la nivel global, cu mai mult de 473.000 de unităţi livrate anul trecut.

Kia nu oferă o mulţime de detalii tehnice despre noul model, dar ne spune că ampatamentul este mai lung decât cel al actualului Rio, ajungând astfel la o lungime totală de 101,2 inci (2,57 metri). Acest lucru poate însemna că va fi mai mai spaţios, mai ales pentru pasagerii care stau în spate.

Mai mult decât atât, fanii modelului vor fi bucuroşi să aud că noua versiune va împărtăşi câteva elemente cu modelul Hyundai i20, de la care va împrumuta probabil motorul cu trei cilindri supraalimentat, de 1.0 litri care produce 100 de CP.

Noul Kia Rio va debuta la data de 29 septembrie la Paris Motor Show, urmând apoi să intre în producţie pentru piaţa europeană spre sfârşitul anului.


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide