ProMotor News: Ford, Audi, Alfa – Maşini noi toamna asta

Autor: Marius Vișan 23 aug. 2016 Știri auto

 


Vacanţa e pe terminate, iar odată cu apropierea toamnei producătorii auto încep să-şi lanseze noile modele. În acest context Whatcar.com a făcut o listă cu cele mai aşteptate modele ale acestei toamne. Iată care sunt acestea:

GALERIE FOTO

Ford Ka+ (Octombrie 2016)

Presa britanică anunţă că noul Ford Ka+ urmează să intre pe piaţa din Europa în luna octombrie. A treia generaţie a modelului Ka va fi un produs 100% Ford (actualul model e construit de Fiat pentru Ford, pe platforma Fiat 500), iar sufixul „+” anunţă o creştere a dimensiunilor. Astfel, noul model va deveni un concurent direct pentru Dacia Sandero, Opel Corsa sau Hyundai i10, adică autoturisme din clasa supermini.

Nissan Micra (2017)

Noul Micra este inspirat din conceptul Sway, iar noile caracteristici aduc un plus de spaţiu şi un interior alcătuit din materiale de calitate superioară.

Seat Ibiza (2017)

Actualul Ibiza rămâne cel mai bine vândut model Seat din Marea Britanie, dar pentru sfârşitul acestui an i se pregăteşte un înlocuitor. Stilul său va fi similar cu cel al fratelui mai mare, Leon, şi în plus de asta este de aşteptat să fie şi uşor mai mare decât modelul actual.

Puterea va fi asigurată de la noi motoare cu patru cilindri turbo pe benzină şi motorină, care ar trebui să ofere o performanţă şi o eficienţa mai bune din punct de vedere al consumului de combustibil.

Fiat Tipo (Septembrie 2016)

Noul Tipo va fi o versiune cu cinci uşi, un hatchback cu cinci locuri care oferă pasagerilor un interior atractiv şi spaţiu de încărcare suficient. Acesta va fin dotat cu sistemul de infotainment Uconnect Fiat, care include un touchscreen 5.0in, Bluetooth şi comenzi pe volan. Preţurile vor începe de la 12,995 (aproximativ 16.000 de euro). 

Hyundai Ioniq (sfârşitul lui 2016)

Hyundai a publicat în ianuarie câteva imagini oficiale cu Ioniq, prima maşină care oferă trei tipuri de propulsoare: electric, plug-in hibrid sau hibrid. Modelul Ioniq işi propune să intre pe piaţa autovehiculelor electrice cu maşini care au un consum redus de carburant şi un design rafinat.
Ioniq are la baza o platformă nouă, şasiul a fost optimizat pentru a oferi manevrabilitate şi eficienţă sporite. Caroseria este fabricată din oţel şi aluminiu, toate acestea pentru a reduce masa totală şi, implicit, a consumului de energie.

Subaru Impreza (sfârşitul lui 2016)

Urmatorul Impreza a fost prezentat deocamdată sub formă de concept, şi se zvoneşte că va primi o serie de motoare noi. Acestea vor fi unităţi cu patru cilindri, capabile să închidă cilindrii pentru a economisi combustibil. Impreza va rămâne un hatchback cu cinci uşi.



Alfa Romeo Giulia (Septembrie 2016)

Alfa Romeo plasează Giulia între rivalii de seamă din tagma berlinelor de clasă medie BMW Seria 3, Mercedes-Benz Clasa C şi Jaguar XE şi, mai mult ca sigur că va fi remarcată de către potenţialii cumpărători. 

Audi Q2 (Noiembrie 2016)

Audi tocmai a dezvăluit la începutul anului noul Audi Q2 în cadrul Salonului Auto de la Geneva. SUV-ul compact Q2 este un vehicul de tip urban cu un design progresiv şi un nivel ridicat de funcţionalitate. Acesta oferă sisteme de conectivitate, infotainment şi asistenţă la un nivel de clasă premium. Q2 lansează o selecţie de şase motoare diferite. Gama începe cu un motor de 1.0 litri cu trei cilindri TFSI, două motoare cu patru cilindri pe benzină de 1,4 şi 2,0 litri. Pe lângă acestea mai există trei motoare diesel cu patru cilindri de 1,6 şi 2,0 litri. Puterea lor variază de la 85 kW (116 CP) la 140 kW (190 CP). Ca o alternativă la transmisia manuală cu şase trepte, Audi oferă, de asemenea, transmisia cu dublu ambreiaj cu şapte viteze pentru toate motoarele.

Maserati Levante (sfârşitul lui 2016)

Maserati Levante va fi disponibil cu două motorizări, un diesel de 275 de cai-putere şi un V6 Twin-Turbo pe benzină construit de Ferrari care dezvoltă 350 de cai-putere. Motorul pe benzină a fost consturit de Ferrari, dar dezvoltat de Maserati.
Pentru Levante, V6 va fi cel mai puternic motor, V8-ul constructorului fiind păstrat pentru Quattroporte. Primul SUV al constructorului italian se laudă cu un sprint până la 100km/oră realizat în 5,2 secunde şi o viteză maximă de 260 km/oră.

Seat Ateca (Septembrie 2016)

Cu Ateca spaniolii au de gând să pună probleme rivalilor de la Nissan, Kia şi Hyundai, pe segment-ul SUV-urilor. Noul Ateca este o schimbare crucială pentru Seat, care vrea ca prin acest model să-şi crească cota de piaţă în Europa. Noul SUV va veni cu o gamă de motorizări cu puteri între 115 CP şi 190 CP, tracţiune faţă sau integrală, modelul fiind disponibil fie cu o cutie de viteze manuală, fie automată.

Skoda Kodiaq 

În mai puţin de o lună se va lansa, la Berlin, noul SUV ŠKODA KODIAQ, iar pentru a pregăti acest eveniment producătorul auto ceh dezvăluie detalii ale noului său SUV de talie mare. Imaginile oferă o primă impresie asupra modului în care ŠKODA va transfera limbajul expresiv de design al mărcii în segmentul SUV.

Volvo V90

Programat să ajungă pe piaţă la sfârşitul lui 2016, V90 va oferi şi un sistem plug-in hibrid de aproximativ 400 de cai putere, tehnologie de conducere semi-autonomă, şi caracteristici de conectivitate performante. Pe acest model va fi disponibil şi sistem de frânare automată ce recunoaşte animalele de mari dimensiuni şi adaptează viteza chiar dacă şoferul nu este atent, sistem dezvoltat de câţiva ani de către suedezi. 


 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide