Gama de electrice Ioniq de la Hyundai a obținut trei noi premii la finalul anului

Autor: Ionuț Vîlciu 19 dec. 2022 Știri auto

Gama de electrice Ioniq de la Hyundai este câștigătoarea a trei noi premii. Ioniq 5 și Ioniq 6 au fost mașinile premiate la final de an.

Modelele Hyundai din gama Ioniq au obținut trei noi premii. Ioniq 6 a câștigat competiția Autobest Ecobest 2023, in timp ce Ioniq 5 a ocupat un loc pe podium in cadrul Autobest Ecobest Challenge 2022 și a fost desemnat „Car of the Year 2022” de către Esquire.

Premiul Autobest Ecobest este acordat celor mai bune vehicule electrice care urmează să fie lansate pe piață in anul următor. Juriul este format din 31 de jurnaliști și experți din domeniul auto, care reprezintă 31 de țări europene și acoperă o piață de peste 750 de milioane de persoane.

„Noul Hyundai Ioniq 6 este un EV revoluționar, care transpune modelul concept in showroomurile europene in prima parte a anului 2023. Filosofia ultra-aerodinamică stabilește noi standarde privind rezistenta minima a aerului în deplasare, în timp ce modelul oferă o autonomie electrică de peste 600 km și un stil uimitor, care se va face cu siguranță remarcat. Acest nou Hyundai, îndrăzneț si inteligent este o piesa tehnologica autentică. Deoarece premiul Ecobest a recunoscut întotdeauna exemplele de urmat, credem că aceasta este prima distincție dintre multe altele care vor reveni modelului Ioniq 6”, a declarat Dan Vardie, Fondator și Președinte al organizației Autobest.

Modelele electrice Hyundai dau dovadă de rezultate importante

Ioniq 6 este echipat cu o serie de tehnologii avansate și dispune de un interior spațios, orientat către cerințele clienților. Modelul are o autonomie de până la 614 km, conform WLTP. Platforma electrică Hyundai E-GMP permite o încărcare rapidă la 800 V, oferind o autonomie de până la 351 km în doar 15 minute. Autonomia se datorează și coeficientului de 0,21, cel mai mic coeficient de rezistență aerodinamică din gama Hyundai.

Autobest a anunțat și rezultatele competiției Ecobest 2022, un test independent realizat în condiții reale de trafic pentru vehicule electrice de volum, conceput pentru a evidenția sustenabilitatea acestora în lumea reala. În cadrul testului de încărcare rapidă la 350 kW DC. Bateria a fost încărcată de la 20% la 80% pentru toate modelele, iar Ioniq 5 a ocupat locul al doilea, respectiv locul al treilea în ceea ce privește durata de încărcare, pentru a asigura o autonomie de 100 km.

Hyundai Ioniq 6 a primit și titlul de „Car of the Year” din partea revistei Esquire. Conform revistei de lifestyle pentru bărbați, modelul Hyundai a fost cel mai apreciat dintr-o multitudine de alte vehicule electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide