Geely dezvăluie noul Panda Mini, unul dintre cele mai ieftine modele electrice de pe piață

Autor: Adrian Somai 14 dec. 2022 Știri auto

Cursa pentru aducerea pe piață a celui mai ieftin vehicul electric pare să aibă un câștigător, Geely prezentând în China noul Panda Mini. Inițial, mașina ar fi trebuit lansată sub marca Geometry, însă se pare că în cele din urmă planurile s-au schimbat, noul model făcând acum parte din gama Geely.

Geely Panda Mini este disponibil pe piața auto chineză și este dedicat în special segmentului tânăr de vârstă, potrivit CarNewsChina. Așa cum îi spune și numele, este un model de dimensiuni reduse, cu o configurație cu două uși și patru locuri. Are o înfățișare destul de interesantă, ce ar putea fi caracterizată ca fiind chiar simpactica. Noul model urmează să fie lansat în mod oficial pe parcursul anului viitor.

La nivel de design, Panda Mini încorporează caracteristicile urșilor panda, fiind prezentat chiar într-un decor roz, cu urși panda din pluș. Are o grilă frontală închisă, iar priza de încărcare este amplasată chiar în centrul acesteia. Privit din față, Geely Panda Mini pare efectiv că zâmbește, având o înfățișare de-a dreptul drăgălașă. Are o lungime de 3.065 de mm, o lățime de 1.522 de mm și o înălțime de 1.600 de mm, în timp ce ampatamentul măsoară 2.015 mm.

40 CP și autonomie de 150 de kilometri

Potrivit informațiilor apărute anterior în presa de specialitate, autovehiculul va fi echipat cu un propulsor electric capabil să dezvolte 40 de cai putere. De asemenea, modelul va mai fi echipat și cu o baterie mică litiu – fosfat de fier, realizată de Gotion Hi-Tech. Geely Panda Mini ar mai dispune de un pachet de baterii de dimensiuni similare cu cele ale produselor concurente. Conform zvonurilor, mașina ar urma să aibă o autonomie de aproximativ 150 de kilometri.

Așa cum spuneam și în debutul acestui material, Panda Mini promite să fie unul dintre cele mai ieftine modele electrice de pe piață. Prețul lui Panda Mini ar urma să fie cuprins între 40.000 și 50.000 de yuani, adică echivalentul a 5.400 – 6.700 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Geely


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide