Un nou Panda apare în China: o mașină electrică de mici dimensiuni de la Geely

Autor: Adrian Somai acum 6 zile Știri auto

Geely își continuă ofensiva electrică pe piața auto din China și dezvăluie un nou autovehicul cu zero emisii. Este vorba despre Panda, un nume deloc nou pentru industria auto. Geely Panda a fost o mașină de oraș comercializată de constructorul asiatic între 2008 și 2016 la nivel global.

Noul autovehicul electric a fost dezvăluit de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației din China. Geely Panda are o formă pătrată destul de interesantă și proporții generale asemănătoare cu cele ale modelului Wuling Hongguang Mini EV, cel mai bine vândut model electric de pe piața asiatică. Noul model va fi comercializat prin intermediul mărcii Geometry a celor de la Geely.

La nivel exterior, Geely Panda atrage atenția instant prin liniile sale drepte. În partea frontală putem observa o pereche de faruri circulare simple, grila frontală clasică lipsind însă cu desăvârșire. Mașina are doar două uși și este destinată în mod special celor care călătoresc în mediul urban, în interiorul orașelor.

Dimensiuni reduse și un design interesant

Din punct de vedere al dimensiunilor, despre Geely Panda nu putem să spunem decât că este foarte micuț. Mai exact, are o lungime de 3.065 de mm, o lățime de 1.522 de mm și o înălțime de 1.600 de mm. De asemenea, mai trebuie să spunem că Panda din China are un ampatament de 2.015 mm.

Mașina nu a fost încă prezentată în mod oficial, doar câteva fotografii fiind făcute publice până la această oră. Potrivit presei de specialitate din China, autovehiculul va fi echipat cu un propulsor electric capabil să dezvolte 40 de cai putere. De asemenea, modelul va mai fi echipat și cu o baterie mică litiu – fosfat de fier, realizată de Gotion Hi-Tech.

Mai multe informații despre noul Geely Panda vom afla, cel mai probabil, în perioada următoare. Pentru moment, constructorul chinez nu a făcut referire la un termen exact începând cu care noul Panda va fi comercializat pe piața din China.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Geely


Adrian Somai
Adrian Somai
Îmi plac mașinile și sunt mereu la curent cu ultimele noutăți din domeniu. Sunt cel mai fericit atunci când călătoresc și am șansa de a cunoaște oameni, obiceiuri și locuri noi din lumea întreagă. Nu am studiat jurnalismul, însă mi-a plăcut dintotdeauna să scriu și să ofer informații ... citește mai mult

Comentarii
Inchide