Genesis a publicat primele imagini cu interiorul noului concept X Speedium Coupe

Autor: Mihai Morcovescu 27 aug. 2022 Știri auto

Producătorul sud-coreean de automobile de lux Genesis a prezentat în primăvara acestui an conceptul electric X Speedium Coupe. Acum, la patru luni distanță, brandul deținut de Hyundai Motor Group a publicat un set de fotografii cu interiorul vehiculului care prefigurează un viitor GT Coupe cu emisii zero.

Habitaclul prototipului a fost prezentat publicului în cadrul concursului de eleganță de la Pebble Beach. Conform informațiilor furnizate de compania asiatică, interiorul a fost creat în ultimele cinci luni și afișează limbajul de design cunoscut sub numele de „The Beauty of White Space” (n.n. – frumusețea spațiului alb).

Brandul Genesis spune că ideea acestei filozofii de design a avut ca sursă de inspirație arhitectura sud-coreeană. Acesta prezintă un „look reductiv”, precum și un „limbaj minimalist și pur, subliniat de o serie de detalii estetice puternice”.

Conceptul electric Genesis prefigurează un viitor GT Coupe cu emisii zero

Limbajul de design aplicat interiorului conceptului electric X Speedium Coupe este în mare parte minimalist, așa cum sugerează și denumirea. Dincolo de filosofia de design, planșa de bord a conceptului afișează un aspect asimetric, este orientată către șofer și este conectată la consola centrală.

În același timp, regăsim elemente decorative din piele ecologică, precum și o serie de inserții din aluminiu. Sistemul de infotainment de ultimă generație beneficiază de un display tactil amplasat central și un design optimizat pentru interfața de utilizare. În plus, culoarea predominantă în interiorul conceptului Genesis este o nuanță de auriu Monterey Gold.

Un detaliu nemaiîntâlnit până acum îl reprezintă scaunul șoferului. Acesta este îmbrăcat în piele în nuanța Pinegrove Green. Aceasta se regăsește și la nivelul bordului și al consolei centrale și care contrastează cu nuanța de auriu din restul habitaclului. Vehiculul este echipat cu un sistem audio specific de înaltă fidelitate Metal Sound Design cu tweetere din aluminiu. Spațiul destinat bagajelor este prevăzut cu curele de prindere în forma literei X.

Genesis X Speedium Coupe rămâne în stadiul de concept. Deși coreenii nu au oferit nici o informație referitoare la un viitor model de serie, acesta este posibil să-și facă debutul în viitorul apropiat.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Genesis


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide