Skoda dezvăluie o nouă imagine cu interiorul viitorului concept electric denumit Vision 7S

Autor: Mihai Morcovescu 16 aug. 2022 Știri auto

Producătorul ceh de automobile Skoda va dezvălui pe data de 30 august noul concept complet electric denumit Vision 7S. Compania din Mlada Boleslav a publicat o nouă schiță de design cu interiorul prototipului cu emisii zero cu șapte locuri, care evidențiază mai multe detalii ale planșei de bord.

Vision 7S este primul vehicul care beneficiază de noul limbaj estetic, intitulat „Modern Solid”. Primul model de serie care va afișa noua filosofie de design va fi viitoarea generație Superb. Noua limuzină va fi lansată în cursul anului viitor.

Comenzi cu feedback haptic la nivelul planșei de bord și a ușilor

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Așa cum sugerează și denumirea, Skoda Vision 7S este un autovehicul care oferă până la opt locuri. Cea mai importantă caracteristică a mașinii este scaunul pentru copii, care este integrat în tunelul consolei centrale și care se extinde dincolo de cel de-al doilea rând de scaune. Aceasta este o premieră pentru industria auto.

Prototipul Vision 7S este construit pe o platformă nouă dedicată vehiculelor electrice. Mașina dispune de o podea plată, care le-a permis designerilor cehi să realizeze o configurație cu 2+2+3 locuri.

Astfel, în afară de cele două locuri din față, mai există alte două pe rândul din mijloc și încă trei locuri mai mici în spate. La acesta se adaugă un al optulea loc, care este de fapt scaunul pentru copii.

Noua schiță de design ne dezvăluie o planșă de bord plată, care se extinde pe toată lățimea habitaclului până la uși. Pe mijlocul acesteia se regăsește un display tactil cu diagonală mare, amplasat vertical, care este o premieră absolută pentru un model Skoda.

Sub afișajul central se regăsesc trei comenzi rotative mari tactile. Acestea, împreună cu alte două butoane mari și un control rotativ sub acestea formează un panou de comenzi cu feedback haptic. Ecranul central și portierele dispune la rându-le de astfel de comenzi. De asemenea, sunt prevăzute și  câteva compartimente speciale de depozitare.

Totodată, se mai poate observa un volan oval cu spițe verticale, aplatizat în partea de sus. Acesta seamănă destul de mult cu cel de pe Tesla Model S Plaid. În spatele volanului se găsește un panou de instrumente digital de mici dimensiuni.

Sursa: Skoda

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Skoda


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide