Genesis GV70 electric își va face debutul european la Goodwood Festival of Speed 2022

Autor: Cristian Gubandru 01 iun. 2022 Știri auto

SUV-ul coreean Genesis GV70 își va face debutul european la Goodwood Festival of Speed 2022. Debut care anticipează lansarea comercială în Europa.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

A trecut un an de când Genesis a intrat pe piața europeană, inițial doar în Germania și Marea Britanie, cu intenția de a cuceri clienții din categoria premium dominată de mărcile germane. Deocamdată, marca sud-coreeană comercializează doar un model electric pe Bătrânul Continent, dar este la un pas de al lansa pe cel de-al doilea.

Varianta electrică a lui GV70 a debutat la sfârșitul anului trecut la Salonul Auto de la Guangzhou din China, prezentând același design avangardist al versiunilor cu motoare pe combustibil.

Genesis GV70 electric va avea până la 490 CP

Noul Genesis GV70 electric va fi vândut cu o singură versiune cu două motoare electrice care dezvoltă o putere maximă de 160 kW, echivalent cu 217 CP, și care va crește la 490 CP datorită unei funcții „Boost” care va fi disponibilă pentru câteva secunde.

Odată activată funcția „Boost”, puterea va fi de 490 de „cai”, iar cuplul va ajunge la 700 Nm, cifre care ajută SUV-ul să facă sprinbtul 0-100 km/h în 4,5 secunde.

Autonomia maximă anunțată de constructorul coreean cu o singură încărcare a bateriei este de 500 de kilometri. Reprezentanții Genesis nu au anunțat ce capacitate va avea bateria lui Electrified GV70, dar se știe că aceasta suportă o încărcare rapidă de până la 350 kWh. Repriza de încărcare de la 10% la 80% se va realiza în doar 18 minute atunci când SUV-ul va fi conectat la o priză de 350 kW.

Cei de la Genesis au aplicat un sistem de încărcare super rapidă de 400V/800V. Tehnologia va permite clienților să folosească atât sistemul de încărcare rapidă de 400V, cât și pe cel de 800V, fără să aibă nevoie de un convertizor suplimentar.

GV70 Electric este al treilea model din noua gamă electrică a mărcii alăturându-se modelului GV60, care este deja în vânzare în Insulele Britanice, și G80 Electric, care va fi lansat și el la sfârșitul acestui an.

Cele două modele vor fi la vânzare în Europa înainte de sfârșitul anului, cu livrări așteptate începând cu 2023.

Sursa: Motor.es

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide