Genesis GV80 Coupe Concept prevestește un rival pentru BMW X6 și Mercedes-Benz GLE Coupe

Autor: Ionuț Vîlciu 04 apr. 2023 Știri auto

Genesis a prezentat conceptul GV80 Coupe, un experiment de design care va pava drumul pentru un viitor rival al lui BMW X6 sau Mercedes-Benz GLE Coupe.

Lansat la Genesis House New York, GV80 Coupe Concept este un crossover cu patru locuri care se inspiră din designul X Speedium Coupe Concept, care a fost prezentat anul trecut. Astfel, GV80 Coupe reunește elemente de stil ale modelului GV80 existent cu cele întâlnite la X Speedium, acela având o formă mai dinamică.

Conform publicației Carscoops, partea frontală a conceptului GV80 Coupe iese în evidență cu ajutorul farurilor cu tehnologie LED mai subțiri. În plus, partea din față are prize de aer mai agresive, cu carcase negre, în timp ce din lateral, linia plonjată a plafonului atrage atenția. Conceptul aduce, de asemenea, lumini LED orizontale pe panourile frontale și are o postură mult mai joasă decât cea a originalului GV80.

Genesis pregătește un SUV coupe care va rivaliza cu modelele germane

Fără niciun dubiu, cea mai importantă diferență este partea din spate. Plafonul plonjat al conceptului GV80 Coupe se termină cu un spate dinamic, mai agresiv, așa cum găsim și pe modele precum BMW X6, Mercedes-Benz GLE Coupe sau Porsche Cayenne Coupe. Spatele mașinii dispune de lumini cu LED la fel ca X Speedium Concept, are un spoiler montat pe portbagaj și încă spoiler subtil care continuă linia plafonului. Nuanța strălucitoare de portocaliu, numită Magma, este, de asemenea, atrage atenția.

Câteva modificări au fost făcute și la interiorul lui GV80 pentru realizarea acestui concept. De exemplu, există un volan cu trei spițe și suprafețe care sunt acum îmbrăcate în piele Nappa neagră și microfibră, având cusături portocalii și accente din fibră de carbon. SUV-ul are patru locuri, fiind echipat cu patru scaune sport cu spătare din fibră de carbon, finisate în aceeași nuanță de portocaliu ca și exteriorul. De asemenea, în spatele scaunelor de pe al doilea rând există o bară mare de rigidizare.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Genesis


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide