Germania a găsit încărcătoare Tesla Supercharger ca fiind ilegale

Autor: Ionuț Vîlciu 20 aug. 2022 Știri auto
Germania a găsit încărcătoare Tesla Supercharger ca fiind ilegale

Tesla a deschis stații de încărcare Supercharger în Germania, dar există o problemă de conformitate pe care trebuie să o rezolve.

Tesla a anunțat că este în proces de deschidere a rețelei Supercharger pentru vehiculele electrice care nu sunt Tesla. A făcut deja acest lucru în mai multe zone, cel puțin ca parte a unui program pilot relativ nou. Între timp, Tesla extinde, de asemenea, în mod agresiv rețeaua sa de stații de încărcare. Acum că unele Tesla Supercharger sunt disponibile publicului german, vor trebui respectate noi reguli.

Pe măsură ce Tesla extinde această rețea de încărcătoare în mai multe țări și pentru vehiculele non-Tesla, răsar noi probleme. Acest lucru este cauzat de faptul că diferite țări și regiuni au legi diferite.

Tesla are probleme din cauza stațiilor de încărcare

În Germania, se pare că stațiile publice Tesla Supercharger nu sunt încă legale, deși rămân în uz. Acest lucru se datorează faptului că le lipsește un contor de kilowați-oră pe standurile de încărcare. Potrivit unui raport creat de  Handelsblatt și distribuit de Electrek, Germania cere ca toate stațiile publice de încărcare rapidă să aibă un contor de kWh vizibil pe fiecare stație.

„Fiecare stație de încărcare la care curentul de încărcare este facturat în funcție de kilowați oră trebuie să respecte legea de calibrare din Germania, adică să aibă un contor care măsoară cu precizie curentul încărcat. Acest lucru se aplică spațiului public, dar și spațiilor comerciale și private.”

Electrek subliniază că Tesla folosește propria aplicație pentru smartphone pentru a ține evidența detaliilor legate încărcare. Spre deosebire de alte stații de încărcare rapidă, Supercharger-urile Tesla nu au ecrane de afișare. Totul se face prin aplicația Tesla, iar utilizatorii trebuie să fie înregistrați în avans pentru facturare. Din cauza acestui lucru, stațiile acestea au probleme în a fi în conformitate cu legea.

Șeful Biroului de Stat Bavarez pentru Greutăți și Măsuri, Thomas Weberpals, spune că este de datoria Tesla să modernizeze stațiile de încărcare. Între timp, Germania nu ia nicio măsură oficială, nu sancționează companiile și nici nu închide stațiile.

De asemenea, Weberpals spune că situația este deja abordată. Se fac demersuri pentru a se asigura că stațiile de încărcare vor fi pe viitor în conformitate cu legea.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide