Germania discută despre limitarea vitezei pe Autobahn

Autor: ProMotor 14 feb. 2020 Știri auto
Germania discută despre limitarea vitezei pe Autobahn

Germania pune frânele pe Autobahn.

Parlamentarii din camera superioară a parlamentului german vor vota vineri propunerea de introducere a unei limite de viteză de 130 de kilometri pe oră pe toate autostrăzile (Autobahn în germană). Măsura este concepută pentru a reduce emisiile și pentru a reduce decesele în urma accidentelor rutiere.

Însă cu o opoziție puternică din partea politicienilor, a cluburilor de șoferi și a industriei auto, este puțin probabil ca această lege să treacă. Cu toate acestea, faptul că politicienii discută despre eliminarea dreptului de a conduce cu viteză nelimitată pe șosele publice, arată cât de importante au devenit preocupările vizavi mediu.

Proiectul are sprijinul Partidul Verde, care este al doilea cel mai puternic partid din Germania conform sondajelor recente.

Germania a deschis prima autostradă fără limită de viteză în 1921 pentru a se mândri cu mașinile sale de înaltă performanță.

Țara are deja restricții la peste 30% pe cei 13.000 de kilometri de Autobahn. Extinderea pe toate autostrăzile s-ar putea dovedi un pas înainte.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide