Germania nu va mai impune limite de viteză pe Autobahn datorită mașinilor electrice

Autor: Adrian Somai 24 ian. 2023 Știri auto
Germania nu va mai impune limite de viteză pe Autobahn datorită mașinilor electrice

Autostrăzile din Germania sunt cunoscute pentru deja celebra lipsă a limitelor de viteză, în ultimii ani existând tot mai multe discuții referitoare la o posibilă impunere a unor limite la acest capitol. Cei care își doresc stabilirea unor limite de viteză susțin că este nevoie de astfel de limitări atât din motive de siguranță, cât și din motive ce țin de ecologie.

Ministrul german al transporturilor a declarat însă recent că instituirea unei astfel de limitări de viteză nu mai are sens la această oră, în contextul creșterii accelerate a numărului de mașini electrice, potrivit Carbuzz. Totodată, prețurile la carburanți au explodat în ultimul timp, tot mai mulți șoferi având grijă să conducă mai moderat pentru a economisi la consum.

Cei care conduc mașini electrice încearcă pe cât pot de mult să conducă cu o viteză ceva mai moderată. În caz contrar, bateriile de pe mașinile lor se vor epuiza mult mai rapid, iar autonomia va scădea considerabil. Totodată, ministrul german a mai spus referitor la acest subiect că șoferii de mașini electrice își planifică de regulă în avans unde vor opri pentru încărcare. Astfel, dacă nu ar avea grijă să păstreze un ritm constant de viteză, nu ar mai putea ajunge în locul pe care și-l doresc pentru încărcare.

Camioanele încurcă circulația de pe autostrăzi

În ceea ce privește siguranța de pe autostrăzi, ministrul german al transporturilor a mai susținut cu această ocazie că dacă se dorește un condus mai sigur și mai eficient pe Autobahn, cea mai eficientă soluție ar fi aceea a decongestionarii lor de camioane mari. Ministrul susține că marile companii ar trebui să înțeleagă că transportul mărfurilor se poate face la fel de bine și pe căile ferate.

În aceste condiții, oficialul german spune că pentru moment o discuție referitoare la impunerea unei limite de viteze pe autostrăzile din Germania este lipsită de relevanță. Mai mult, cu cât numărul mașinilor electrice va crește, cu atât această discuție nu își va mai avea sensul.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide