Germania propune: Stabilirea unor cote pentru MAŞINI electrice la nivelul UE

Autor: Mediafax 21 aug. 2017 Știri auto
Germania propune: Stabilirea unor cote pentru MAŞINI electrice la nivelul UE

Martin Schulz, liderul Partidului Social-Democrat şi candidat la funcţia de cancelar al Germaniei, propune introducerea unor cote privind maşini electrice la nivelul Uniunii Europene, în contextul eforturilor de reducere a poluării, relatează Süddeutschen Zeitung.

Martin Schulz a criticat companiile auto care au utilizat softuri pentru manipularea emisiilor poluante la motoare diesel, pledând pentru stabilirea unor cote privind vehicule cu motoare electrice.

„În acest fel, vom intensifica presiunile asupra industriei auto”, a afirmat Martin Schulz.

Lideri politici germani şi reprezentanţi ai companiilor auto au decis, la începutul lunii august, actualizarea sistemelor software pentru controlul emisiilor în cazul a 5,3 milioane de maşini cu motoare diesel vândute în Germania, Guvernul exprimând speranţa că se vor putea evita interdicţii de circulaţie.

Însă organizaţiile pentru protecţia mediului înconjurător consideră insuficiente măsurile luate de Germania în cazul maşinilor diesel, pledând pentru introducerea unor restricţii de circulaţie în marile oraşe.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide