Gest la modă printre polițiști. Oamenii legii curăță lunete în trafic

Autor: David Andrei 18 ian. 2021 Știri auto

Un gest generos devine o modă printre polițiști. O scurtă filmare arată un om al legii curățând luneta unui șofer la semafor. Este deja a doua filmare de acest gen în ultimele două săptămâni.

GALERIE FOTO

Noua întâmplare a avut loc la Brașov. La semafor, un polițist a coborât din autospecială, s-a îndreptat catre o Skoda de culoare albă și a înlăturat cu mâna zăpada de pe luneta mașinii. În imagini nu este surprinsă și reacția șoferului, așa că nu putem să știm dacă acesta i-a mulțumit omului legii. Imaginile au apărut pe pagina de Facebook „Polițiștii au umor” și s-a viralizat rapid.

Polițistul a ales să prevină în loc să sancționeze, deși avea tot dreptul să o facă. Conducătorul auto era  pasibil de o amendă pe care să o țină minte mult și bine. Cei care pleacă la drum fără să-și curețe mașinile de gheață și zăpadă pot primi sancțiuni cuprinse între 9 și 20 de puncte amendă, potrivit Codului Rutier. Sumele ajung astfel între 1260 și 2900 de lei.

Un alt polițist a curățat luneta unui șofer la Sibiu

Startul gesturilor generoase a fost dat de un polițist la Sibiu. Acesta s-a dat jos din mașină și a curățat geamul din spate al unui SUV. Șoferul nu a avut nicio reacție. Fie a fost prea surprins, fie nu și-a dat seama că zăpada a dispărut de pe luneta sa datorită unui om îmbrăcat în uniforma poliției.

“Am oprit în spatele mașinii de Alba, iar luneta era plină cu zăpadă. Colegul îmi spune: ‘Ia uite-l, du-te și șterge-i luneta’. M-am dat jos și am curățat-o… E mai sigur așa pentru toată lumea”, a povestit Viorel Teacă pentru oradesibiu.ro.

Polițistul este celebru în Sibiu. Slătineanul, delegat în orașul din Ardeal în septembrie 2020, este cunoscut pentru lista lungă de fapte bune. Acesta lucrează de 24 de ani în Poliție.

“Nu totul se rezumă la sancțiuni și nu totul se îndreaptă cu repercusiuni. Să fim mai îngăduitori unii cu alții, oamenii să se obișnuiască cu tine, cu polițistul, să înțeleagă că ești acolo pentru el, nu împotriva lui”, își explică Viorel gestul.

Citește și:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide