Gestul făcut de Donald Trump înainte de a pleca de la Casa Albă. Industria auto e uluită

Autor: David Andrei 20 ian. 2021 Știri auto

Înainte de a pleca de la Casa Albă, Donald Trump a făcut un gest care a uluit industria auto. L-a grațiat pe Anthony Levandowski, inginerul care a fost condamnat la închisoare pentru furt de secrete comerciale de la Google în folosul companiei Uber.

GALERIE FOTO

În ultimele sale ore în Biroul Oval, Donald Trump a emis o serie de grațieri. Printre cei grațiați se alfă și inginerul Anthony Levandowski. Fondator al diviziei de dezvoltare a tehnologiei pentru rularea autonomă de la Google, cunoscută astăzi sub denumirea de Waymo, Levandowski fusese condamnat la 18 luni de închisoare pentru furt de secrete comerciale.

În vârstă de 40 de ani, inginerul nu și-a executat pedeapsa. Momentul executării sentinței a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus. Acum a aflat că fostul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, a decis că el nu va merge la închisoare.

Potrivit oficialilor de la Casa Albă, Levandowski “a plătit deja pentru acțiunile sale și plănuiește să-și folosească talentul în beneficiul public”. Reprezentanții Waymo au refuzat să comenteze decizia. Cei de acolo îl numiseră pe Levandowski un “trădător” și considerau că sentința primită de inginer este o victorie.

Inginerul a transferat în laptopul său peste 14.000 de fișiere

Înainte de a pleca de la Google, Anthony Levandowski a transferat peste 14.000 de fișiere în laptopul personal. Acestea cuprindeau informații confidențiale cu privire la tehnologia de rulare autonomă, dar și programe și proiecte aflate în curs de dezvoltare.

Acest lucru s-a întâmplat în timp ce el negocia deja cu Uber, care a cumpărat ulterior compania Otto, fondată de Levandowski. Uber ar fi făcut tot posibilul ca acele documente să nu ajungă în companie. Mai mult, inginerul le-a spus procurorilor că a descărcat fișierele în scop personal. Chiar și așa, Uber a plătit daune în valoare de 245 de milioane de dolari către Google.

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide