Ghicitoarea imposibilă. Câte persoane se află în mașină?

Autor: David Andrei 12 ian. 2021 Știri auto

Este ghicitoarea care a pus internetul pe jar și aproape nimeni nu reușește să dea răspunsul corect. Doi fii, doi tați și un nepot călătoresc într-o mașină. Câte persoane sunt la bord?

GALERIE FOTO

“Cinci persoane sunt în mașină”, au răspuns cei mai mulți dintre cei care au citit ghicitoare. Au făcut adunarea. „Doi fii plus doi tați plus un nepot”. Dar s-au grăbit. Răspunsul este… cât se poate de greșit.

Răspunsul corect nu este simplu de aflat, dar este, în cele din urmă, logic. Mergând pe firul logic, putem spune că oricine este nepotul cuiva și oricine este fiul cuiva. Din acest punct, perspectiva începe să se schimbe.

Aflăm că este vorba despre un nepot și doi tați. Deci doi dintre cei aflați la bord au un fiu.

Astfel, ajungem la concluzia că în mașină călătoresc doar trei persoane și nu cinci, cum au răspuns cei mai mulți. Este vorba despre un bărbat mai în vârstă, fiul său și fiul fiului său. Cei doi bărbați sunt ambii tați.

Nepotul menționat este fiu pentru unul dintre bărbați și nepot, așa cum este prezentat, pentru celălalt.

E greu? Explicăm altfel?

Așadar, unul dintre bărbați este bunicul celui prezentat ca fiind nepot și tată pentru celălalt bărbat, care, la rândul său, este tatăl… nepotului tatălui său.

Astfel, toți trei îndeplinesc criteriile prezentate în ghicitoare.

Răspunsuri greșite la ghicitoarea despre numărul de persoane din mașină

“Cinci” a fost cel mai comun răspuns. Dar, deși la o primă vedere pare să fie cel corect, acel răspuns nu ia în considerare relațiile de rudenie între cei aflați la bordul autoturismului.

Mai mulți dintre cei care au citit ghicitoarea au spus “Unu”, explicând că orice om este nepot pentru cineva. Dar nu oricine este tată sau bunic pentru cineva. Un singur răspuns a indicat numărul nouă. Nu a explicat cum a ajuns la acest rezultat, dar un lucru este sigur. Cei nouă ar fi fost pasibili de amendă. Este vorba totuși, despre un autoturism!

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide