GM a vândut întreaga producție pe un an a lui GMC Hummer

Autor: George Cristea 26 oct. 2020 Știri auto

GM a vândut întreaga producție pe un an a modelului electric GMC Hummer pe care l-a lansat recent. Producția acestuia va începe abia în toamna anului viitor.

Intră în Galeria FOTO

General Motors mai rulează un film cu casa închisă – cel al mult-așteptatului model electric GMC Hummer. Întreaga producție din primul an a pick-up-ului cu propulsie electrică a fost deja rezervată de clienți, în ciuda prețului deloc modest ale versiunii de relansare Edition 1, care pornește de la 112.695 de dolari (circa 95.000 de euro).

General Motors nu a comunicat câte exemplare vor fi produse în primul an ca Edition 1, așa că nu putem spune dacă vorbim de un record impresionant sau doar despre o lovitură de imagine. Una este dacă vorbim de 500 de unități și alta dacă este vorba de câteva mii de unități. Ca și în cazul Tesla Cybertruck, clienții GM au putut rezerva un GMC Hummer cu un depozit de numai 100 de dolari. Nu toți vor cumpăra mașina la prețul de listă, astfel că rezervările făcute astfel reprezintă mai degrabă un vot de încredere decât o comandă fermă.

GM a vândut întreaga producție a lui GMC Hummer. Despre câte unități este vorba?

Ceea ce știm acum este că abia din 2022 vom vedea pe piață versiuni mai accesibile ale lui GMC Hummer, dacă prețul de aproape 100.000 de dolari poate fi considerat ca accesibil. Chiar și modelul de bază, care va fi disponibil din 2024 la un preț de 79.995 de dolari, va fi semnificativ mai scump decât Tesla Cybertruck.

Rivalul viitorului Tesla Cybertruck și al lui Rivian R1T se laudă cu o accelerație de la 0 la 60 mph (circa 96 km/h) în trei secunde, asigurată de cele trei motoare electrice ale sale. Puterea totală a acestora depășește 1.000 de cai-putere. Cuplul la roată poate atinge o valoare impresionantă, de peste 15.000 Nm, cu toate că valoarea reală a cuplului motor va fi ceva mai moderată (dacă se poate spune așa), de circa 2000 Nm.

GM vorbește de o autonomie de peste 560 km pentru GMC Hummer în versiunea Edition 1. Aceasta dispune de capabilități fast charge la o putere maximă de 350 kW și poate crește autonomie cu 150 km după 10 minute de încărcare.

General Motors pare să aibă un fel de slăbiciune pentru lansările de tip „flash-sale”, mai obișnuite în China pentru telefoane mobile decât în vest pentru automobile. Chevrolet Corvette a fost promovat într-un mod similar, în urmă cu un an. Întreaga producție prevăzută pentru 2020 s-a epuizat, la scurt timp după lansare. În cazul lui Corvette, a fost vorba de nu mai puțin de 40.000 de unități.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide