„Godzilla” devine electric. Un Nissan Skyline R32 GT-R va fi transformat într-o mașină electrică

Autor: Ionuț Vîlciu 11 apr. 2023 Știri auto

Nissan vrea să transforme un exemplar de GT-R R32 într-un vehicul complet electric. În locul motorului cu șase cilindri în linie va fi montat un motor electric.

Nu cu mult timp în urmă, Nissan lăsa de înțeles că plănuiește să convertească un Skyline GT-R R32 la un sistem de propulsie complet electric. Un nou videoclip de prezentare publicat pe Twitter de divizia japoneză a companiei dezvăluie complet mașina sport în starea ei actuală, înainte de a-i fi scoasă partea mecanică.

Proiectul intitulat R32 EV este încă la început și prinde viață în urma ideii unui inginer de a oferi modelului Skyline un grup motopropulsor electric. Oficialii Nissan au aprobat proiectul, care va implica scoaterea RB26, un motor twin-turbo cu șase în linie care producea 276 CP și 368 Nm de cuplu, cel puțin pe hârtie. Puterea motorului a fost subestimată în mod deliberat, conform unui „gentlemen’s agreement” dintre producătorii auto japonezi. Înființat în 1989. În realitate, RB26DETT producea aproximativ 330 de cai putere înainte de orice modificare, potrivit Motor1.

Nissan va transforma un Skyline R32 GT-R într-un vehicul complet electric

Nissan nu a dezvăluit încă detalii despre specificațiile care R32 EV le va avea. Dacă dorește să respecte tradiția și să păstreze tracțiunea integrală, compania va trebui să instaleze două motoare electrice, câte unul pentru fiecare axă.

Suntem curioși să aflăm de unde va procura Nissan motoarele electrice pentru acest proiect. Poate va lua de la Ariya, sau poate va dezvolta ceva nou. Nu vă așteptați să vedeți proiectul terminat în curând, deoarece Nissan este abia la început. În ceea ce privește mult așteptatul GT-R R36, nimeni nu știe cu exactitate când va fi lansată noua generație a sportivei japoneze sau ce fel de tren de rulare va folosi.

Deocamdată, Nissan a adus încă un facelift pentru actuala generație R35 a lui GT-R. Modificările nu sunt foarte ample și se axează mai mult pe partea cosmetică.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: 日産自動車株式会社 Twitter


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide