Goodyear prezintă o anvelopă realizată din materiale sustenabile

Autor: Ionuț Vîlciu 12 ian. 2023 Știri auto

Goodyear a dezvăluit un model demonstrativ de anvelopă realizată 90% din materiale sustenabile. Acest produs demonstrativ a trecut deja toate testele pentru omologare, cât și probele interne Goodyear.

Pe măsură ce tehnologia avansează, tot mai multe elemente ale mașinilor ajung să fie realizate în moduri prietenoase cu mediul sau din materiale ecologice. Goodyear a creat o anvelopă din materiale sustenabile, planurile fiind acelea de a fi realizată și o versiune de serie.

Modelul de anvelopă demonstrativ a arătat o rezistență redusă la rulare, în comparație cu o anvelopă realizată din materiale tradiționale. O rezistență mai mica la rulare înseamnă că acest produs are potențialul de a contribui la reducerea consumului de combustibil și a amprentei de carbon.

Din ce este realizată anvelopa eco de la Goodyear?

Anvelopa prezentată de Goodyear înglobează 17 ingrediente în 12 componente diferite. Printre acestea se numără: patru tipuri de carbon negru, ulei de soia, poliester obținut din sticle reciclate, dioxid de siliciu obținut din descompunerea cojilor de orez sau oțel reciclat.

În plus, după ce în ianuarie 2022 compania și furnizorii săi de materie primă au anunțat că au capacitatea să producă o anvelopă demonstrativă realizată din 70% materiale sustenabile, planurile sunt să lanseze pe piață o astfel de anvelopă în 2023, folosind până la 70% materiale sustenabile în componența acesteia.

„Continuăm să facem progrese în atingerea obiectivului nostru de a lansa prima  anvelopă realizată 100% din materiale sustenabile din industrie, până în 2030”, a declarat Chris Helsel, Senior Vice President, Global Operations and Chief Technology Officer. „Ultimul an a fost crucial pentru atingerea acestui obiectiv. Am explorat noi tehnologii, am identificat oportunități pentru colaborări viitoare și ne-am bazat pe tenacitatea echipei noastre, nu doar pentru a demonstra capacitatea de a produce o anvelopă din 90% materiale sustenabile, dar și pentru a scoate pe piață un produs realizat din până la 70% materiale sustenabile chiar anul acesta. Echipa noastră demonstrează că inovează constant și că este dedicată construirii unui viitor mai bun”, a mai adăugat Helsel.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Goodyear


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide