Google a dezactivat datele de trafic live din aplicația Maps pentru a-i proteja pe ucraineni

Autor: Promotor 02 mart. 2022 Știri auto

Google a anunțat dezactivarea temporară a funcțiilor de trafic live oferite de aplicația Maps în Ucraina pentru a proteja siguranța utilizatorilor. Decizia companiei californiene vine pe fondul invadării acestei țări de către forțele armate ruse.

Aceste funcții folosesc date anonime de locație colectate de pe smartphone-urile cu Android și iOS. Acestea oferă informații în timp real despre traficul rutier, dar și despre gradul de ocupare în diverse locuri publice, magazine sau restaurante.

Google a suspendat în Ucraina datele de trafic din motive de securitate

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Gigantul american a precizat că a luat măsuri de dezactivare la nivel global a aplicaţiei de trafic Google Maps. De asemenea, le-a fost interzis site-urilor din Rusia să primească bani pentru reclame pe site-urile de Internet.

Joia trecută, chiar înainte de începerea războiului, experții au semnalat o posibilă invazie rusă. Ei au declarat că au observat pe Google Maps aglomerări neobișnuite la graniță și a semnalat o posibilă invazie.

După consultări cu autoritățile ucrainene, Google a decis dezactivarea temporară a funcțiilor de trafic live. Cu toate acestea, în anumite zone de pe teritoriul Ucrainei, navigarea asistată de GPS este încă activă. Este valabil și în ceea ce privește detaliile legate de trafic.

Nu demult, au fost identificate zonele unde existau baze militare secrete ale SUA. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul opțiunilor de localizare de pe smartphone-uri și a unor aplicații dedicate, în urma analizei datelor colectate de la utilizatori.

Prin decizia celor de la Google, buncărele și stațiile de metrou unde se adăpostesc de bombe cetățenii Ucrainei pot rămâne secrete. Pe de altă parte, datele de navigație din Google Maps, mai ales rutele rapide, pot fi extrem de utile celor ce vor să plece rapid din țară. Aceleași detalii de navigație pot să fie folosite, însă, și de soldații ruși pentru a-și găsi drumul către anumite ținte.

Sursa: The Verge

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Google



Comentarii
Inchide