Transportul public din București este oficial și pe Google Maps

Autor: Mihai Morcovescu 15 nov. 2021 Știri auto

Primarul general al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că transportul public din București și din județul Ilfov este de-acum disponibil oficial și pe Google Maps.

Edilul Capitalei a mai precizat că se lucrează pentru ca funcționarea mijloacelor de transport în comun să poată fi afișată în timp real. Până acum, o călătorie putea fi planificată pe Google Maps, însă cu orarul fixat al curselor, nu în timp real.

Informații în timp real pentru bucureșteni

INTRĂ  ÎN GALERIA FOTO

După o lungă așteptare, locuitorii din București și din localitățile limitrofe vor avea la dispoziție pe aplicația Google Maps toate informațiile de care au nevoie pentru a putea circula în condiții optime cu mijloacele de transport în comun.

De asemenea, de acum înainte vor fi disponibile oficial pe Google Maps și programul metroului şi cel al trenurilor care circulă pe tronsonul ce leagă Gara de Nord de Aeroportul „Henri Coandă” – Otopeni.

„De azi transportul public din București este oficial și pe hărțile Google! Oricine intră pe Google Maps și vrea să vadă cum ajunge dintr-un loc în altul folosind transportul public va primi informațiile dorite integrate în această aplicație. Pot fi găsite variantele de transport public pentru toată regiunea București-Ilfov, incluzând aici transportul STB, STV, cel spre Chitila și Buftea, dar și programul metroului și al trenurilor de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni”, a scris Nicușor Dan într-o postare făcută pe contul personal de Facebook în cursul serii de duminică, 14 noiembrie.

Potrivit informațiilor furnizate de Primarul General al Capitalei, datele referitoare la transportul public de suprafață vor fi preluate automat de pe serverele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI), iar acum, într-o primă etapă, va fi afișată planificarea curselor.

„Ulterior, vom afișa în timp real funcționarea mijloacelor de transport public, pentru ca bucureștenii să-și poată planifica exact timpii de deplasare folosind harta direct de pe telefonul mobil”, a adăugat Primarul Capitalei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide