Sistemele Android Auto și CarPlay pot funcționa acum wireless cu ajutorul acestui dispozitiv

Autor: Adrian Somai 02 mai 2023 Știri auto

AAWireless este dispozitivul care a adus pe piață o nouă categorie de produse care câștigă rapid teren. Dacă ai un sistem cu Android Auto integrat în vehiculul tău, probabil te-ai săturat deja de tot acel proces prin care trebuie să conectezi cablul la telefon pentru a te bucura de navigația avansată oferită de sistemul Google. Ei bine, acest dispozitiv promite să ofere o soluție în acest sens. Practic, potrivit AutoEvolution, dispozitivul poate permite utilizatorilor să ruleze aplicația fără a-și mai conecta smartphone-ul.

Astfel, debutul AAWireless a dat naștere unui nou tip de dispozitiv care, în cele din urmă, a atras atenția altor companii. Motorola și-a lansat propriul adaptor Android Auto, iar alte companii s-au alăturat luptei cu produse similare.

Acum, o companie numită HexaCharge a venit cu o abordare și mai inovatoare. Firma a creat un adaptor Android Auto fără fir care este integrat într-un încărcător de telefon fără fir. Cu alte cuvinte, nu primești doar un încărcător de telefon, ci și o metodă prin care poți transforma Android Auto cu fir în wireless.

Cum funcționează, de fapt, dispozitivul 

HexaCharge arată ca un încărcător de telefon obișnuit, deși trebuie conectat la portul USB al mașinii care alimentează conectivitatea Android Auto și CarPlay. Acesta suportă MagSafe pentru iPhone-urile de nouă generație, în timp ce pentru utilizatorii de Android, dispozitivul este livrat cu un așa-numit HexaRing care se atașează la partea din spate a telefonului. Datorită magneților încorporați, smartphone-urile Android se pot atașa la încărcător la fel ca un iPhone. 

HexaCharge funcționează la fel ca și adaptoarele obișnuite. Odată ce este conectat la o sursă de alimentare,  dispozitivul poate fi asociat cu telefonul mobil din setările Bluetooth. Apoi, trebuie doar conectat smartphone-ul la încărcător prin simpla atașare a acestuia. Încărcătorul poate fi instalat foarte simplu, spre exemplu, pe parbriz, cu ajutorul HexaDash, un adaptor cu ventuză vândut separat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutoEvolution


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide