Google lucrează în secret la noi funcții pentru Google Maps, dedicate mașinilor electrice

Autor: Adrian Somai 02 feb. 2023 Știri auto

Google Maps are deja o funcție prin care permite utilizatorilor să găsească stațiile de încărcare din apropiere pentru mașinile lor electrice. Mai mult, pe Android Auto, întreg conceptul este cu un pas și mai în față, sistemul fiind integrat în vehicul. Putând avea acces la date suplimentare, precum nivelul actual al bateriei, Google Maps pe Android Auto poate sugera, spre exemplu, trasee pe baza autonomiei existente sau poate adăuga opriri de încărcare de-a lungul traseului.

Aceasta funcționalitate ar putea ajunge cât de curând și pe dispozitivele Android, cea mai recentă versiune a aplicației Google Maps sugerând practic că în spatele ușilor închise de la Google se lucrează deja intens la o nouă generație de funcții de navigație. La această oră, funcționalitatea de a adăuga opriri de încărcare de-a lungul traseului, ținând cont de nivelul existent al bateriei și de autonomia mașinii, este oferită exclusiv pentru automobilele cu Android Auto. Cel mai probabil însă, Google vrea să ofere această funcție în viitor pentru toate dispozitivele cu Android.

Aplicația de navigație va fi capabilă în curând să le spună utilizatorilor că nivelul bateriei ar putea fi prea scăzut atunci când ajung într-o anumită destinație sau că trebuie adăugate opriri de încărcare de-a lungul traseului pentru ca mașina să poată ajunge la destinația dorită. Astfel, misiunea șoferilor se va dovedi a fi mult mai simplă, ei scutind timpul în care ar trebui să caute stațiile de încărcare. Mai mult, potrivit Autoevolution, aplicația ar putea să atenționeze utilizatorul că nu poate găsi suficiente stații de încărcare de-a lungul traseului pentru ca vehiculul să poată ajunge la destinație.

Google se pregătește pentru o revoluție a mașinilor electrice

Rămâne de văzut cum se va putea face acest lucru pentru toate dispozitivele cu Android. În cazul Android Auto, Google Maps are acces la detaliile bateriei din vehicul, fiind permanent la curent cu autonomia existentă și cu distanța pe care o poate parcurge mașina. Pe celelalte dispozitive însă, asemenea informații nu sunt disponibile. Cel mai probabil, Google plănuiește să integreze noi capacități care să le permită utilizatorilor să introducă manual detaliile bateriei.

Oricare va fi soluția găsită de cei de la Google, un lucru este cât se poate de clar. Google a înțeles că viitorul este al mașinilor electrice și se pregătește așa cum știe mai bine de acest lucru. În viitor, tot mai mulți șoferi vor căuta astfel de funcții care să îi ajute atunci când pleacă la drum lung la volanul unei mașini electrice.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide