Google Maps a primit o actualizare importantă pentru șoferii mașinilor electrice

Autor: Adrian Somai 23 nov. 2022 Știri auto

Google și-a început săptămâna cu vești bune pentru șoferii care conduc mașini electrice, aplicația Maps primind o actualizare importantă. Dacă până acum puteam căuta cele mai apropiate benzinării de pe ruta noastră, posesorii mașinilor electrice vor avea acum posibilitatea de a căuta stații de încărcare rapidă pentru aceste vehicule.

Actualizarea se va dovedi a fi foarte utilă și pentru șoferii din România, segmentul mașinilor electrice bucurandu-se de o popularitate din ce în ce mai mare în ultimii ani și în tara noastră. Din păcate, infrastructura din România stă destul de prost la acest capitol deocamdată, numărul stațiilor de încărcare nefiind încă prea mare. Autoritățile sunt însă pregătite să investească sume importante pentru montarea unui număr semnificativ de stații de încărcare dedicate mașinilor electrice.

În condițiile actuale, să pleci la drum lung la volanul unei mașini 100% electrice ar necesita o planificare foarte atentă. În funcție de autonomia pe care o are mașina ta, trebuie să calculezi care sunt stațiile la care trebuie să ajungi pentru a îți încărca mașina. Această problemă va fi simplificată acum prin intermediul aplicației Maps de la Google, care îți va indica pe traseul selectat de tine unde vei găsi stațiile de încărcare rapidă.

Noua opțiune este disponibilă și în România

Atât posesorii telefoanelor Android, cât și cei care folosesc iPhone, vor beneficia de această opțiune dacă își vor actualiza aplicația Google Maps. Potrivit Google, actualizarea este deja disponibilă pentru toate țările în care există stații de încărcare rapidă pentru vehiculele electrice.

Dacă vei căuta în aplicație meniul dedicat “stațiilor de încărcare”, vei observa că după actualizare apare o nouă opțiune prin care poți selecta numai stațiile de încărcare rapidă. Potrivit celor de la Google, stațiile de încărcare rapidă sunt acele stații cu o putere de cel puțin 50 kW.

Sursa: CNBC 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide