Grupul Stellantis anunță investiții de peste 100 milioane de euro în fabrica sa din Ungaria

Autor: Ionuț Vîlciu 13 feb. 2024 Știri auto
Grupul Stellantis anunță investiții de peste 100 milioane de euro în fabrica sa din Ungaria

Stellantis anunță investiții majore pentru fabrica sa din Ungaria. Concernul auto va investi peste 100 milioane de euro în uzina din Szentgotthard.

Stellantis a anunţat că va investi 103 milioane de euro în facilitatea sa Szentgotthard din Ungaria pentru a produce din 2026 module cu acţionare electrică (EDM), care vor ajuta producătorul auto să-şi extindă portofoliul de vehicule electrice, transmite Agerpres.

Este a treia investiţie a Stellantis într-o facilitate de producţie EDM, după cele de la Tremery-Metz, în Franţa, şi Kokomo, Indiana, în Statele Unite. În plus, Stellantis va majora anul acesta producţia următoarei generaţii de transmisii electrificate cu dublu ambreiaj pentru maşini hibride şi vehicule hibride plug-in la facilitatea sa din complexul Mirafiori din Italia.

Aceste investiții vor ajuta al treilea producător auto mondial să se apropie de obiectivul de a vinde în Europa doar maşini electrice până în 2030. În următorul deceniu, compania va investi 50 miliarde de dolari în eforturile sale de electrificare.

Uzina Stellantis din Ungaria primește o infuzie majoră de capital

Extinderea uzinei din Szentgotthard, unde acum se produc motoare cu combustie internă pentru vehiculele Stellantis, va include asamblarea şi testarea de module cu acţionare electrică 3-in-1, destinate mașinilor electrice.

Stellantis a prezentat în octombrie noul Citroen e-C3, un vehicul electric de buget, care va avea un preț de pornire de 23.300 de euro, menit să concureze cu modelele electrice accesibile ale producătorilor auto din China. Maşinile electrice de oraş din Europa costă în medie circa 30.000 euro.

Citroen e-C3 va concura cu Dacia Spring, care este asamblat în China și care ar putea primi o actualizare în perioada următoare. În plus, Citroen deja a anunțat că va exista și o versiune mai ieftină a lui e-C3, ce va costa sub 20.000 de euro, dar care va oferi o autonomie ceva mai mică. În plus, noul Fiat Panda electric urmează să fie lansat în acest an și va fi un alt jucător în segmentul mașinilor electrice accesibile.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide