Grupul Volkswagen va renunța la peste 100 de modele

Autor: Mihai Morcovescu 06 apr. 2022 Știri auto
Grupul Volkswagen va renunța la peste 100 de modele

Oficialii Grupului Volkswagen va elimina din gamă 60% dintre modelele echipate cu motoare cu ardere internă până în 2030. Concernul german se va concentra pe producerea de vehicule premium mai profitabile.

VAG va elimina 60% dintre modelele echipate cu motoare termice

„Obiectivul nostru principal nu îl reprezintă creșterea. Ne vom concentra mai mult pe calitate și pe marje decât pe volum și pe cota de piață”, a declarat directorul financiar al Volkswagen AG, Arno Antlitz.

Acesta a precizat că Grupul Volkswagen (VAG)  va renunța la cel puțin 100 de modele echipate cu motoare termice. Oficialul german spune că vor fi eliminate 60% dintre mașinile convenționale produse de mărcile pe care le deține VAG.

Grupul Volkwagen a pierdut titlul de cel mai mare producător auto din lume. În 2021, gigantul din Wolfsburg a comercializat la nivel global 9.305.000 de mașini, în timp ce Toyota a livrat 10.495.548 de vehicule.

Dacă vorbim strict despre vânzările în Europa în cursul anului trecut, Volkswagen a încheiat pe primul loc cu 3.158.559 de unități, urmat fiind de Grupul Stellantis cu 3.081.590 de modele. Dar, mergând pe această linie, germanii vor pierde mai mult ca sigur titlul continental.

Grupul Volkswagen și-a propus ca din 2030 să nu mai vândă modele echipate cu motoare termice. Propulsoarele cu o cilindree mare așa cum este, spre exemplu W12-le, vor fi primele care vor fi eliminate. De altfel, Audi și Bentley, mărci care folosesc acest propulsor, au anunțat că până la sfârșitul deceniului vor deveni mărci pur electrice.

Sursa: AutoNews

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide