Guvernul austriac vrea ca mașinile vitezomanilor să fie confiscate

Autor: Ionuț Vîlciu 05 dec. 2022 Știri auto

Guvernul austriac a creat un proiect de lege prin care mașinile șoferilor care depășesc excesiv viteza legală să poată fi confiscate sau chiar vândute la licitație.

Șoferii din Austria vinovați de condus cu o viteză extremă vor avea mașinile confiscate și scoase la licitație, a anunțat luni guvernul. Este o încercare de a descuraja cursele ilegale, amenințând șoferii care practică așa ceva că le vor fi confiscate mașinile, transmite Reuters.

Schimbarea de legislație anunțată de coaliția de guvernare are ca scop înăsprirea regulilor Austriei pentru a le apropia de cele din alte țări vecine precum Germania sau Elveția.

Autoritățile locale spun că încearcă să țină sub control cursele ilegale care au loc pe drumurile publice. Deși majoritatea șoferilor nu ar fi văzut vreodată un astfel de eveniment, ele provoacă decese, uneori implicând trecători nevinovați.

„La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu deține pe deplin controlul vehiculului său. Mașina devine o armă incontrolabilă și un pericol pentru oameni complet nevinovați”, a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler, de la Verzi, într-o conferință de presă în care a prezentat planul.

Austria vrea să oprească viteza excesivă de pe drumurile publice

Conform planului guvernului, orice persoană care va fi prinsă conducând cu 60 km/h peste limita de viteză în orașe, acolo unde limita de viteză este de obicei de până la 50 km/h, sau cu 70 km/h peste limita în afara localităților, unde limita este de până la 130 km/h, va avea mașina va avea mașina confiscată pe o durată de până la două săptămâni.

Dacă viteza maximă este depășită cu peste 80 km/h într-un oraș sau cu peste 90 km/h în altă parte, mașina lor va fi confiscată definitiv și chiar scoasă la licitație.

Acest nou proiect de lege vine în completarea măsurilor introduse anul trecut. Acelea au crescut perioada pentru care șoferii își pierd permisele în cazul în care conduc cu viteze excesive.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide