Șoferii cu mașini zgomotoase riscă amenzi drastice

Autor: Ionuț Vîlciu 21 sept. 2022 Știri auto
Șoferii cu mașini zgomotoase riscă amenzi drastice

Mașinile și motocicletele care produc zgomote foarte puternice ar putea fi interzise noaptea, în București. Șoferii ar putea risca amenzi substanțiale.

Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică un proiect prin care vrea să interzică circulația pe timp de noapte în Capitală a autovehiculelor și motocicletelor care produc zgomote mai mari de 95 de decibeli, potrivit G4Media.ro.

Pentru context, limita maximă a indicatorului de zgomot pe timp de noapte în București este de 60 de decibeli, potrivit referatului care însoțește proiectul.

Nu suntem străini de vehiculele care au evacuări zgomotoase. În definitiv, acesta poate fi farmecul unei mașini sport. Cu toate acestea, există și persoane care abuzează de aceste sisteme de evacuare și perturbă liniștea publică. Unele dintre aceste sisteme pot fi exagerat de zgomotoase. Potrivit Registrului Auto Român, legislația europeană prevede pentru autovehicule o limită de zgomot de 74 de decibeli.

Amenzi consistente pentru șoferii cu mașini zgomotoase

Dacă acest proiect va fi votat de Consiliul General, atunci circulația vehiculelor care produc zgomote mai mari de 95 de decibeli va fi restricționată. Ele vor avea voie să circule pe străzile Capitalei doar în intervalul orar 08:00 – 21:59.

În caz că acest proiect este votat și intră în vigoare, cei care nu vor respecta condițiile impuse ar putea fi sancționați. Potrivit proiectului citat, amenzile vor fi drastice. Pentru depășirea nivelului de zgomot în intervalul 95 – 100 decibeli, amenda contravențională va fi între 1.500 și 2.500 de lei. În cazul în care se depășește pragul de 100 de decibeli, amenda va fi cuprinsă între 4.000 și 5.000 de lei. Nu sunt sume mici, iar acest demers ar fi fost declanșat de actele de teribilism efectuate în anumite zone ale Bucureștiului.

Proiectul a luat naștere din cauza evenimentelor ilegale care au loc în București, pe timpul nopții. Acestea par a fi din ce în ce mai frecvente și implică mașini și motociclete turate la maximum. Zgomotul produs de acestea perturbă liniștea publică și deranjează cetățenii.

Sursa: G4Media.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide