Guvernul suspendă compensarea de 50 de bani la benzină și motorină de la 1 ianuarie

Autor: Andreea Ditcov 28 dec. 2022 Știri auto
Guvernul suspendă compensarea de 50 de bani la benzină și motorină de la 1 ianuarie

Premierul Nicolae Ciucă a declarat în cadrul ședinței de guvern de miercuri că măsura compensării prețului carburanților nu va fi prelungită de la 1 ianuarie.

Tot primul ministru a mai adăugat că în cazul în care prețurile la benzină și motorină vor continua să crească, Guvernul este pregătit să reintroducă măsura compensatorie.

„Trebuie să anunțăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcționa, în schimb este doar o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare la nivelul cetățenilor să o aplicăm din nou”, a declarat premierul, conform digi24.ro.

Compensarea cu 50 de bani a ajutat la scăderea prețurilor la pompă

Măsura pare să fi fost una benefică, prețurile la pompă scăzând în ultimele trei luni, a mai adăugat premierul.

„Dacă inițial măsura nu părea una care să producă efecte, putem să constatăm că a fost o măsură bună. Prețul la carburant ajungând la cel de dinaintea aplicării măsurii”, a mai spus Nicolae Ciucă.

În cazul benzinei standard, în ultima săptămână au fost înregistrate prețuri sub nivelul de 6 lei pe litru.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu afirma în urmă cu două săptămâni că în următoarea perioadă am putea asista la o scădere a prețurilor la pompă.

„Ar trebui ca după această scădere de preț (barilul de petrol – n.red.), să asistăm și la o scădere a prețului la benzină, mă aștept în principal. De ce spun la benzină, în principal? Pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma, și suntem exportatori de benzină. Prețul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a prețului la benzină. La motorină, ar trebui să urmeze și acolo o scădere, dar acolo noi cumpărăm jumătate din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producția de motorină este mai mică decât consumul”, a spus ministrul Energiei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide