Hennessey a prezentat noua generație VelociRaptor 6×6, un pick-up cu șase roți de peste 400.000 de euro

Autor: Adrian Somai 18 sept. 2022 Știri auto

Hennessey a prezentat la mijlocul acestei săptămâni noua generație VelociRaptor 6×6, un pick-up cu șase roți care are la bază modelul actual Ford F-150 Raptor. Avem în primul și primul rând o a treia osie, alături de o benă mai lungă, dar și un șasiu mai rigid și mai capabil să facă față provocărilor din off-road. Totodată, observăm rapid și niște jante cu dimensiuni de 20 de inci, încălțate cu anvelope de teren cu un diametru de 37 de inci.

În comparație cu versiunea standard a actualului Ford F-150 Raptor, bena noului VelociRaptor 6×6 prezentat acum de cei de la Hennessey este mai lungă cu 0.8 metri. În aceste condiții, și capacitatea de încărcare a crescut destul de mult, cu aproximativ 45%. Mai aflăm de la oficialii americani că și barele de protecție au fost modificate, mașina fiind echipată de asemenea și cu un bullbar și cu o bandă de lumini LED în plus.

Tehnic vorbind, noul VelociRaptor 6×6 prezentat de Hennessey mai este echipat și cu un diferențial cu blocare dublă în spate. Totodată, să nu uităm nici de kit-ul de înălțare pentru suspensie de care s-au folosit americanii, suspensia fiind înălțată astfel cu până la 76 de mm. În comparație cu F-150 Raptor, VelociRaptor 6×6 are o garda la sol mult mai mare.

Motorul a fost modificat pentru mai multa putere

Ca motorizare, VelociRaptor 6×6 prezentat de Hennessey este echipat cu același propulsor pe care îl știm de la Ford F-150 Raptor. Însă, motorul a fost modificat pentru a oferi mai multă putere. Avem, așadar, o unitate Ecoboost V6 cu capacitate de 3.5 litri, care dezvoltă 566 de cai putere și un cuplu maxim de 911 Nm. Potrivit detaliilor publicate de americani, printre îmbunătățirile aduse motorului pot fi incluse o remapare software, un sistem de inducție nou și un intercooler nou.

Prețul noului Hennessey VelociRaptor 6×6 nu este deloc unul mic, cei ce și-l doresc urmând să scoată din buzunar puțin peste 400.000 de euro pentru a îl putea avea.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hennessey


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide